Νοσεί το μοντέλο διακυβέρνησης

Νοσεί το μοντέλο διακυβέρνησης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του δημόσιου βίου της χώρας αποτελεί για τον Συνασπισμό πρώτης προτεραιότητας ζήτημα και υπό αυτό το πρίσμα θεωρείται κρίσιμη η ενίσχυσή του στις προσεχείς εκλογές, επισήμανε χθες ο πρόεδρος του ΣΥκαι επικεφαλής του συνδυασμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» κ. N. Κωνσταντόπουλος. «Αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα, δείχνουν ότι υπάρχει κρίση στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Πέρα από τα γεγονότα και τα πρόσωπα της επικαιρότητας, εκείνο το οποίο νοσεί είναι το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας με εργαζομένους κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του χθες στην INFOTE. Λίγη ώρα αργότερα σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ 100,3), ο πρόεδρος του ΣΥαναφερόμενος και πάλι στις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, σημείωσε: «Αυτή η πολιτική κρίση στο σύστημα διακυβέρνησης δεν αντιμετωπίζεται ούτε με συνταγματική κρίση, ούτε με εξιλαστήρια θύματα. Αντιμετωπίζεται με ανάληψη πολιτικής ευθύνης». O κ Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι σοβαρές ευθύνες φέρουν τόσο ο κ. K. Σημίτης («πρέπει να πάψει να σιωπά»), όσο και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου («να πάψει να κάνει τον υπεράνω»). Και συνέχισε: «Αλλά η δικιά τους πολιτική είναι αυτή η οποία άνοιξε τις λεωφόρους της διαπλοκής και της διάβρωσης».

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέθεσε δημοσίως πρόταση προς τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, «αυτή τη στιγμή, πριν κλείσει η Βουλή, να καταργηθούν με πολιτική πράξη – δέσμευση, και με νομοθετική πρωτοβουλία, όλες οι διαβλητές τροπολογίες που ήρθαν στην διάρκεια αυτής της περιόδου». Σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥθα μιλήσει σε εκδήλωση της Νεολαίας του κόμματος στη Νομική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή