ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΜΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ O ΘΕΟΣ»

Απέσυρε την έγκληση κατά ιατρών ο Σ. Ξηρός

Με χθεσινή του επιστολή προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια Σάββας Ξηρός, μέλος της «17 Νοέμβρη», δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πλέον να στηρίξει ενώπιον της δικαιοσύνης την έγκληση που κατέθεσε κατά δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατρών, σχετικά με ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κάνοντας αναφορά στην αποστολική ρήση «να αποφεύγουμε τις δικαστικές διαμάχες», ο Ξηρός εμφανίζεται φρονών ότι «κριτής δικαίων και αδίκων, ας είναι μόνο ο Θεός και τα έργα μας». Παράλληλα, με επιστολή του προς τον συνήγορο υπεράσπισής του κ. Ιπποκράτη Μυλωνά, τον ευχαριστεί για τη στήριξή του «στην προσπάθεια που αποδυθήκαμε επί εννέα μήνες, προκειμένου να προβάλλουμε θέσεις, ιδέες και αρχές που θα έπρεπε να κυριαρχούσαν στη δίκη της 17N». Τέλος, ο Σάββας Ξηρός επαναλαμβάνει την απόφασή του να παραιτηθεί «από το δικαίωμα προσβολής της απόφασης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με άσκηση έφεσης», γιατί κατ’ αυτόν «δεν υπήρξε πρώτος βαθμός Δικαιοσύνης».

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ NOMOY ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Το KKE για το 35ωρο

Πρόταση νόμου για την καθιέρωση του 35ώρου κατέθεσαν χθες τα μέλη της κοινοβουλευτικής Ομάδας του KKE. Στη σχετική εισηγητική έκθεση οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημαίνουν ότι «η μείωση του εργάσιμου χρόνου και η καθιέρωση του 35ώρου με αύξηση των μισθών και βελτίωση των κοινωνικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελεί πάγιο, δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα των εργαζομένων», και μεταξύ άλλων τονίζουν ότι πρέπει «να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ TO ΔΗΚΚΙ

Βιομηχανία τροπολογιών

Με αφορμή την τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου διαφήμισης από 30% σε 20%, το γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «παρά το γεγονός πως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από την τροπολογία Πάχτα, την υφαρπαγή υπογραφών από βουλευτές και την κυνική δήλωση του κ. Ανθόπουλου ότι τον είχαν ενημερώσει οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ιδιωτικής εταιρείας για τη συναίνεση των βουλευτών, συνεχίζει ακάθεκτη τη βιομηχανία των τροπολογιών προς καθαρή εξυπηρέτηση διαφόρων ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που ελέγχουν τα κεντρικά MME. Αυτό αποκαλύπτεται και από την ψηφισθείσα τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου από 30% σε 20% που είναι μια χαριστική προσφορά στα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν τα κεντρικά MME». Το ΔΗΚΚΙ καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει αυτήν την πνιγηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πολιτική ζωή της χώρας και να πάψει να ισοπεδώνει θεσμούς όπως το Κοινοβούλιο, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των ημετέρων και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΙΣΤΗ – ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Πρωτοβουλία για Κεντροαριστερά

Ρόλο διακριτού πολιτικού ρεύματος «στο πλαίσιο της διαμορφούμενης δημοκρατικής παράταξης», διεκδικούν τα μέλη και στελέχη της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Κεντροαριστερά», τα οποία χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δημοσιοποίησαν τις θέσεις τους για τις προτεραιότητες ακριβώς τις οποίες πρέπει να έχει η λεγόμενη προοδευτική παράταξη. Στην Επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της AEKA κ. N. Μπίστης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥκ. Π. Κουναλάκης κ.ά. Στις δηλώσεις τους μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι «με τον Γ. Παπανδρέου δημιουργούνται νέες δυνατότητες για την ανανέωση και τη συσπείρωση της Κεντροαριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και την εκλογική νίκη».

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ZHTEI O ΔΣΑ

Ο διορισμός των δικηγόρων

Να τηρηθεί η σειρά και ο διορισμός των δικηγόρων να γίνει σε ποσοστιαία αναλογία, σύμφωνα με τον αριθμό των μελών σε κάθε δικηγορικό σύλλογο, ώστε να αποφευχθούν αδικίες που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης από τα καθήκοντα των αντιπροσώπων θα υποβάλλονται έως τις 3 Φεβρουαρίου. Με απόφαση του Αρείου Πάγου (A΄ Τμήμα) ορίζεται ότι κάθε δικηγόρος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση, ενώ όσες αιτήσεις δεν ακολουθούν το υπόδειγμα ή αποσταλούν με φαξ δεν θα γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να οριστούν δικηγόροι ως αντιπρόσωποι στην εκλογική περιφέρεια από την οποία κατάγονται και όσοι έχουν υπερβεί το 67ο της ηλικίας τους. Δεν θα γίνουν επίσης δεκτές αιτήσεις για συνυπηρετήσεις ή για θέσεις αναπληρωματικών, ενώ ο Αρειος Πάγος δεν θα παραλάβει μεμονωμένα αιτήσεις προτίμησης – εξαίρεσης, αλλά μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. O ΔΣΑ διαμαρτύρεται επίσης, «επειδή η κυβέρνηση αρνήθηκε να προωθήσει πρόταση νόμου για κατάργηση του κωλύματος εντοπιότητας για τους δικηγόρους».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΜΕΡΩΣΧΕΣΕΩΝ

Πιο κοντά Αθήνα – Μόσχα

Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας, είναι ο στόχος του «Διμερούς προγράμματος δράσης», το οποίο -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών- έχει προτείνει η Αθήνα και αποδεχθεί η Μόσχα. H μορφή και οι τρόποι υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος αποτελούν αντικείμενο των επαφών τις οποίες έχει σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Μαγκριώτης με τον ομόλογό του κ. Ραζόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή