Κακλαμάνης: Αυτοί είναι «η φύρα της πολιτικής»

Κακλαμάνης: Αυτοί είναι «η φύρα της πολιτικής»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκπτωση του πολιτικού ήθους και του πολιτικού λόγου κατέδειξε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, στη διάρκεια εκδήλωσης για να τιμηθούν οι βραβευμένοι με τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας συγγραφείς: «O περισσότερος κόσμος -και οι δημοσιογράφοι- πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη μουσική, με την τέχνη, με την κουλτούρα. Είναι όμως η άποψη που σχηματίζεται από τους 20 βουλευτές που εμφανίζονται διαρκώς στα κανάλια και κατεβάζουν το επίπεδο λόγου και σκέψης. Αυτοί είναι η φύρα της πολιτικής. Ολοι έχουμε μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση, αλλά την κύρια ευθύνη έχουν οι επιχειρηματίες των καναλιών», είπε στο Εντευκτήριο της Βουλής, ο πρόεδρος του σώματος.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης τον πλησίασαν οι συντάκτες του πολιτιστικού ρεπορτάζ, και έπειτα από ερώτηση της «K», ο πρόεδρος της Βουλής, έχοντας πάντα το γνωστό μειλίχιο ύφος του, πρόσθεσε: «Εάν έρθετε μια οποιαδήποτε μέρα στο Εντευκτήριο της Βουλής, χωρίς να δηλώσετε την ταυτότητά σας, θα δείτε πόσοι από τους βουλευτές παρακολουθούν και διαβάζουν τις πολιτιστικές σελίδες». Δίπλα του, στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, ήταν η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή