Μάχη στο ΠΑΣΟΚ και για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Μάχη στο ΠΑΣΟΚ και για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλύψεις για παρασυναγωγές και προσυμφωνίες με ομάδα επιλεγμένων επιχειρηματιών ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορέων που κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου για την «Ιδρυση και Λειτουργία Εμπορευματικών Κέντρων». Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο που κατετέθη στις 13/1/2004 και φέρει τις υπογραφές έξι υπουργών, προεξάρχοντος του υπουργού Μεταφορών – Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, περιλαμβάνεται και άσχετο άρθρο για τη δημιουργία νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη συμμετοχή κατά 40% ιδιωτών που θα έχουν και το management για 30 χρόνια και με το υπόλοιπο 60% στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «N. Καζαντζάκης» Γεώργιος Πλιάκας κατά την ακρόαση αποκάλυψε ότι πριν από την κατάθεση του σχετικού άρθρου, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής και ο υφυπουργός M. Στρατάκης σε δείπνο, που παρέθεσαν σε ενδιαφερόμενους για το νέο ημικρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου, συμφώνησαν για τη συμμετοχή ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο. Μάλιστα, ο κ. Πλιάκας, που φέρεται ότι ανήκει στο κυβερνητικό εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, κόμισε και σχετικό δημοσίευμα της 18/11/2003 στη «Νέα Κρήτη» στο οποίο περιγραφόταν λεπτομερώς η συνάντηση. O υφυπουργός Μεταφορών Μανώλης Στρατάκης έχασε την ψυχραιμία του και απείλησε τον κ. Πλιάκα με τη φράση «θα σου κόψω το κεφάλι», ενώ ακόμη και οι βουλευτές της συμπολίτευσης δυσφόρησαν εντόνως, επικαλούμενοι έλλειμμα ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι και η ΟΣΥΠΑ έχει αντιταχθεί στο μοντέλο ιδιωτικοποίησης τού υπό κατασκευήν αεροδρομίου και έχει εγγράφως διαμαρτυρηθεί, απειλώντας και με κινητοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή