Αλεκα Παπαρηγα – Καμιά ουσιαστική διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Αλεκα Παπαρηγα – Καμιά ουσιαστική διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πλήρη ταύτιση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο η γενική γραμματέας του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, κρίνοντας ότι τα κόμματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές. Αφ’ ενός είπε ότι ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου χωρίς να βρει αδύναμα σημεία, αλλά αφ’ ετέρου η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε λόγο για το αν θα διατηρήσει ή όχι σειρά αντιδημοκρατικών και αντιδραστικών νομοσχεδίων: «Το πιθανότερο είναι αυτό που έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Να καταγγέλλει, αλλά να μην αλλάζει τίποτε. Κυριαρχεί χρόνια τώρα ένας κατάλογος εκβιαστικών διλημμάτων και αυτή είναι η λογική του μονοδρόμου και της μοιρολατρίας», είπε.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι με τα κριτήρια του κόμματός της σε κανέναν από τους στόχους που θέτει δεν έχει πετύχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: «Το σημαντικότερο», σημείωσε, «ήταν, με συναίνεση και της Νέας Δημοκρατίας, η υπερψήφιση νόμων που εξυπηρετούν είτε το μεγάλο κεφάλαιο είτε τις υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές βλέψεις». H κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το KKE δεν αμφισβητεί ότι σημειώνονται υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, πλην όμως η ανάπτυξη αυτή ήταν και είναι συνώνυμη με την κερδοφορία του κεφαλαίου, που κατακτά την πρώτη θέση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από τις υψηλότερες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνέδεσε μάλιστα το πρόσφατο θέμα της Χαλκιδικής με μια επιφανειακή αντιμετώπιση μιας απλής τροπολογίας, όταν, όπως είπε, όλοι οι νόμοι από το 1990 εκχωρούν δημόσια περιουσία γης, κρατικών εταιρειών, φυσικού πλούτου σε ιδιώτες και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή