Εκλογικά οφέλη Ρηγίλλης από Μητσοτάκη, Αβραμόπουλο

Εκλογικά οφέλη Ρηγίλλης από Μητσοτάκη, Αβραμόπουλο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογικά οφέλη φαίνεται να αποκομίζει η Νέα Δημοκρατία τόσο από από την αποχώρηση του κ. K. Μητσοτάκη, όσο κυρίως από την επιστροφή του κ. Δημ. Αβραμόπουλου στη Ρηγίλλης. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από την πλειοψηφία των απαντήσεων των πολιτών που μετείχαν στην έρευνα της VPRC. Σε ποσοστά 52% και 62% αντιστοίχως, οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και η επάνοδος του τέως δημάρχου Αθηναίων στη Ρηγίλλης «μάλλον θα ωφελήσουν τη Νέα Δημοκρατία» έναντι μόνο 15% και 7% που προβλέπουν ότι «μάλλον θα τη βλάψουν».

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι την εκτίμηση συμμερίζονται και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προβλέπουν ότι και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες θα ωφελήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στις επικείμενες εκλογές. Ενδειξη που δικαιώνει προφανώς την απόφαση του Επιτίμου να μη μετάσχει στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, αλλά και την αντίστοιχη του κ. Καραμανλή να απευθύνει πρόσκληση επιστροφής στον κ. Αβραμόπουλο. Το 45% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «μάλλον ωφέλιμη» την αποχώρηση Μητσοτάκη για τη Νέα Δημοκρατία έναντι μόνον του 23% που τη θεωρούν «μάλλον βλαπτική», ενώ για τον κ. Αβραμόπουλο τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 43% θετικά και μόνον 12% αρνητικά.

Με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία χαρακτηρίζουν βέβαια τις δύο αυτές «κινήσεις» οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. πιστεύοντας σε ποσοστό 67% ότι η αποχώρηση Μητσοτάκη θα ωφελήσει το κόμμα τους και με 84% ότι η επάνοδος Αβραμόπουλου θα ενισχύσει τα εκλογικά ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στον αντίποδα, μόνο το 2% κρίνει ότι η επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου θα «στοιχίσει» στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ανάλογο ποσοστό για τον κ. Μητσοτάκη προσδιορίζεται στο 9%, που απηχεί ενδεχομένως και την αμιγώς προσωπική επιρροή που είχε ο ίδιος στους ψηφοφόρους της Ρηγίλλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή