Με δύο τροπολογίες η ακύρωση για Πάχτα

Με δύο τροπολογίες η ακύρωση για Πάχτα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε και η διαδικασία ακύρωσης της αμαρτωλής τροπολογίας Πάχτα για το Πόρτο Καρράς, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε τη διαφωνία της με την τρίμηνη παράταση της θητείας του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαογράς..

Χθες, για το θέμα του Πόρτο Καρράς δεν κατατέθηκε μία, αλλά… δύο τροπολογίες: η πρώτη στις 10.30 π.μ. από τη Ν.Δ. και η δεύτερη, από τον υπουργό Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκη στις 11.55 π.μ., στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου. Οι δύο τροπολογίες είναι πανομοιότυπες και αναφέρουν ότι η σχετική παράγραφος καταργείται από την ημερομηνία ισχύος της.

Εξηγώντας την πρωτοβουλία της Ν.Δ., ο γ.γ. της K.O. κ. Δ. Σιούφας δήλωσε ότι «περιμέναμε η κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία, όπως είχε δεσμευθεί ότι θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα καταργείτο η διάταξη που ψηφίστηκε με τον γνωστό παραπλανητικό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή για τη Σιθωνία Χαλκιδικής. Δεν το έπραξε και γι’ αυτό σήμερα το πρωί πήραμε την πρωτοβουλία και φέραμε εμείς σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα».

Η πρωτοβουλία της Ν.Δ.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Ν.Δ. να καταθέσει τροπολογία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας συνέστησε στην αξιωματική αντιπολίτευση «να αποφεύγει», όπως είπε, «το παιδικό παιγνίδι «του – κα – προ»» και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, η τροπολογία που υπεβλήθη προχθές το βράδυ από τον κ. Χριστοδουλάκη έπρεπε να μονογραφηθεί από τον κ. Κοσμίδη και να εγκριθεί από τον πρόεδρο της Βουλής – κατά συνέπειαν, η τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή. «Δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι η Ν.Δ. υπέβαλε μιαν αντίστοιχη τροπολογία, μας ενοχλεί το παιγνίδι στη διεκδίκηση της πρωτιάς», είπε ο κ. Πρωτόπαπας.

Επιπλέον, η υπουργική τροπολογία προβλέπει παράταση της θητείας του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία λήγει στις 3 Φεβρουαρίου, κατά τρεις μήνες. Σχολιάζοντας τη ρύθμιση, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Κωστόπουλος δήλωσαν ότι «η Ν.Δ. εμπόδισε την κυβέρνηση να διορίσει τον έως σήμερα αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πέντε επιπλέον χρόνια.

Επέμεινε στο να υπάρξει μεταβατική διοίκηση μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, με επικεφαλής ένα πρώην ανώτατο δικαστικό κοινής αποδοχής και με μέλη που θα προταθούν από παράγοντες της αγοράς. H κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία της σημερινής διοίκησης έως και τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αυτό δεν είναι αποδεκτό από τη Ν.Δ. H σημερινή διοίκηση βαρύνεται με πράξεις και παραλείψεις που συνέβαλαν στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, ειδικά κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα και σε αυτές τις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή