ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TI ΛΕΕΙ H APXH ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προεκλογικό υλικό στο γραμματοκιβώτιό μας

Δικαιούνται οι υποψήφιοι βουλευτές να κατακλύζουν τα γραμματοκιβώτιά μας; Κι αν δικαιούνται, από πού βρήκαν τη διεύθυνση τόσοι εκλεκτοί του λαού, που όμως, μέχρι να συναντήσουμε να χαμογελούν στην μπροσούρα τους ούτε τους είχαμε δει ούτε τους είχαμε ακούσει ποτέ, πολύ περισσότερο δε, αυτοί εμάς; Και τι κάνει όποιος πολίτης δεν θέλει να υποστεί όλη αυτή την καταιγίδα; Σε αυτά τα ερωτήματα δίνει απαντήσεις η γνωστή Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σύμφωνα με την απόφαση αρ. 11/2001 της Αρχής, «η συλλογή των στοιχείων επικοινωνίας των πολιτών που αποτελούν προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 2 περ. α του νόμου 2472/97, είναι νόμιμη μόνο όταν γίνεται από δημόσια προσβάσιμες πηγές (όπως τηλεφωνικούς καταλόγους κοκ) και υπό τον όρο ότι δεν διαβιβάζονται σε τρίτους. Για τη συγκεκριμένη επεξεργασία δεν απαιτείται συναίνεση των υποκειμένων, γιατί η επεξεργασία αυτή είναι απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οσοι όμως πολίτες δεν επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα αντίρρησης που προβλέπεται στο άρθρο 13 του νόμου και να ζητήσουν τη διαγραφή τους».

ΜΕ TO ΔΗΚΚΙ, ΛΕΕΙ O ΣΤ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Ανοικτή η συνεργασία

Ανοικτό άφησε χθες ο κ. Στ. Παπαθεμελής το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του Δημοκρατική Αναγέννηση με το ΔΗΚΚΙ του κ. Δημ. Τσοβόλα, η οποία ναυάγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «παρά πέντε». Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ο κ. Παπαθεμελής αναφέρθηκε σε «συζήτηση που ενδέχεται να συνεχιστεί με την πλευρά του κ. Τσοβόλα τότε μπορεί να υπάρξει μία συνεργασία των δύο σχημάτων» για να προσθέσει ότι «πρέπει να τελειώσουν ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες τουλάχιστον για την ώρα έχουν σταματήσει την εξέλιξη, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς πλέον». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των πλευρών «χάλασε», καθώς ο κ. Παπαθεμελής καθυστέρησε να δώσει την τελική απάντησή του στον κ. Τσοβό και και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, επικράτησε ένταση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ TOY ΣΠ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αντιπαράθεση για χάρτη

Για αδικαιολόγητη παράλειψη να μην συμπεριλάβει σε χάρτη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού τη βραχονησίδα Ιμια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος. «Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που έχει τεθεί από την Τουρκία θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο να κυκλοφορούν επίσημοι ελληνικοί χάρτες και μάλιστα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, χωρίς να περιλαμβάνονται τα Ιμια σε αυτούς. Καλούμε την Κυβέρνηση να τους αποσύρει και να τους αντικαταστήσει αμέσως, δήλωσε. Στην κλίμακα του χάρτη (1:1.000.000), που δεν επιτρέπει την αποτύπωση εκατοντάδων βραχονησίδων απέδωσε την «εξαφάνιση» των Ιμίων, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για στρατιωτικό αλλά για πολιτικό χάρτη γενικής χρήσης. «Τα ελληνικά σύνορα αποτυπώνονται σαφώς στο συγκεκριμένο χάρτη και βρίσκονται καθαρά ανατολικότερα των Ιμίων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ O K. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Αντιδράσεις για τους υποψηφίους

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φλώρινα, την οποία θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό. Οι αντιδράσεις αφορούν τη μη συμμετοχή του τέως βουλευτή κ. Χαρ. Μποντζίδη, ο οποίος ερχόταν στην πρώτη θέση στις τοπικές δημοσκοπήσεις, που είχαν διεξαχθεί. H ΝΟΔΕ Φλώρινας έχει ήδη εκφράσει τη διαμαρτυρία της προς τη Ρηγίλλης και μέλη της εμφανίζονται αποφασισμένα να θέσουν το θέμα στον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή