Ανάρμοστη παρέμβαση Πρωτόπαπα

Ανάρμοστη παρέμβαση Πρωτόπαπα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα θορυβημένη από τις δυσμενείς επιπτώσεις της σκανδαλώδους τροπολογίας Πάχτα, που κατεγράφησαν σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιορίζουν σημαντικά τις προοπτικές νίκης του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση επέλεξε να παρέμβει με προκλητικό τρόπο στον χώρο των δημοσκοπήσεων. Υπό προφανή πίεση και ενοχλημένος από τα ευρήματα του εκλογικού «Βαρόμετρου», που διενεργεί η εταιρεία VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ 100,3», και δείχνει διεύρυνση της «ψαλίδας» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας επιτέθηκε κατά των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων, επιχειρώντας με αβάσιμα επιχειρήματα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τους. Κάλεσε δε τνο Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) να θέσει περιορισμούς, κινούμενος σαφώς υπό το βάρος της δυσμενέστατης συγκυρίας για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

Ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται όλη αυτή την περίοδο να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε δημοσκοπήσεις και ιδίως τηλεφωνικές, οι οποίες δεν είναι παρά ενδείξεις», ενώ έφτασε στο σημείο να «απειλήσει» ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται «να καταλογίσει και προθέσεις». H άκρως προβληματική και πολιτικώς απαράδεκτη πρωτοβουλία του υπουργού Τύπου προκάλεσε την αντίδραση του «ΣΚΑΪ 100,3» και του διευθύνοντα συμβούλου της VPRC. Κυρίως όμως έρχεται σε αντίθεση με την ακολουθούμενη διεθνή πρακτική. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και με δεδομένο ότι η τηλεφωνία έχει υπεραναπτυχθεί, οι έρευνες καταγραφής των διαθέσεων της κοινής γνώμης είναι μόνο τηλεφωνικές. Για τον λόγο ότι ακριβώς έχουν τη δυνατότητα να είναι ταχείς και να μετρούν την επίδραση των γεγονότων σε πραγματικό χρόνο και εγκαίρως, ιδιαίτερα δε σε περιόδους προεκλογικής έντασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή