Κουρής – ΕΣΗΕΑ σε θέσεις μάχης

Κουρής – ΕΣΗΕΑ σε θέσεις μάχης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της απεργίας στο εκδοτικό συγκρότημα του Γ. Κουρή, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος χθες εις βάρος του προέδρου και του γ.γ. της ΕΣΗΕΑ. Οπως κατήγγειλε η Ενωση, όργανα της κρατικής Ασφάλειας εισέβαλαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να συλλάβουν τους κ. M. Μαθιουδάκη και N. Μεγγρέλη, οι οποίοι δεν βρίσκονταν εκεί. H εντολή δόθηκε στις διωκτικές αρχές ύστερα από τη μήνυση του εκδότη, ο οποίος στρέφεται κατά των διοικήσεων όλων των Ενώσεων Συντακτών, ύστερα από την απεργία στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος».

«Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη μετά τη δήλωση του υπουργού Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα κατά των απεργών, οι οποίοι απωθήθηκαν με βία και προπηλακισμούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. O υπουργός χαρακτήρισε «αυτοδικία» το δικαίωμα της απεργίας και της περιφρούρησής της και σχεδόν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του κ. Κουρή.

Επιπλέον, η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (EIHEA) σε σχετική ανακοίνωσή της κατήγγειλε «έκτροπα που δημιουργήθηκαν από τους απεργούς, που υπερέβησαν την έννομη τάξη» και ζήτησε από τον κ. Πρωτόπαπα να μεριμνήσει, ώστε να μην επαναληφθούν τα έκτροπα κατά τις νέες κινητοποιήσεις που έχουν αναγγελθεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαθιουδάκης με επιστολή του έχει ενημερώσει σχετικά τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, την κυβέρνηση και τα κόμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή