Μετακίνηση Βαρβιτσιώτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετακίνηση Βαρβιτσιώτη στο Ευρωκοινοβούλιο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικές εκπλήξεις αναμένεται πλέον η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. μετά την αιφνίδια απόφαση του κ. K. Καραμανλή να προτείνει χθες στον κ. I. Βαρβιτσιώτη τη μη συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές και τη «μετακίνησή» του στο Ευρωκοινοβούλιο. Το ιστορικό στέλεχος της Ρηγίλλης απεδέχθη με ιδιαίτερη ικανοποίηση, όπως δήλωσε, τη σχετική πρόταση, πόσω μάλλον όταν συνοδεύτηκε από τη δέσμευση του κ. Καραμανλή ότι θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Ο K. Καραμανλής

«Με το κύρος και την πείρα του ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμβάλει στην ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας. Του κοινοποίησα αυτές τις σκέψεις μου και συμφώνησε απολύτως» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Καραμανλή, ενώ λίγο αργότερα σε δήλωση προέβη και ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Αποτελεί για μένα μεγάλη πρόκληση» είπε και αναφερόμενος στη Διεύρυνση, το Ευρωσύνταγμα και την πολιτική ενοποίηση, εξέφρασε την άποψη ότι οι επικείμενες εξελίξεις στις Βρυξέλλες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη χώρα μας και με το δεδομένο αυτό δεσμεύθηκε «να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φέρει εις πέρας και τη νέα του αποστολή».

Οι εξελίξεις αυτές πάντως είναι πιθανόν να προκαλέσουν και άλλες αλλαγές στα ψηφοδέλτια της Ρηγίλλης. Στελέχη της Ν.Δ. υποστήριζαν χθες ότι η οριστική αποχώρηση του κ. Βαρβιτσιώτη από την εγχώρια πολιτική σκηνή, ασκεί εκ των πραγμάτων πιέσεις και σε άλλα ιστορικά στελέχη και κυρίως στον κ. Τζ. Τζαννετάκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ως πρώην πρωθυπουργός είναι ο μόνος πλέον που εκλέγεται άνευ σταυρού. Αλλες πηγές πάλι εξέφραζαν την άποψη ότι η απουσία του κ. Βαρβιτσιώτη θα έχει ως συνέπεια τη μετακίνηση του κ. Μιλτ. Εβερτ στην A΄ Αθηνών, όπως άλλωστε έχει προτείνει και ο ίδιος, προκειμένου να απελευθερώσει και τη δική του θέση στη λίστα επικρατείας.

Εν τω μεταξύ προχθές πρόβλημα προκάλεσε η πρωτοβουλία του κ. I. Κεφαλογιάννη να ανακοινώσει ο ίδιος όχι μόνο ότι θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο, αλλά και τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον νομό. Τη στιγμή που η Ρηγίλλης δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε στην Κρήτη ότι συνυποψήφιοί του θα είναι οι κ. Στ. Τσουπάκης και K. Μαθιουδάκης, ενώ το χρίσμα διεκδικούν και οι κ. Σχοινάς και Παπατζάνης. Οταν δε ρωτήθηκε εάν θα τον διαδεχθεί ως υποψήφιο η κόρη του, άφησε το θέμα ανοικτό. Οι δηλώσεις προκάλεσαν την οργή του κ. Καραμανλή, με αποτέλεσμα να επανέλθει αργά το βράδυ με νεότερη δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης, στην οποία ανέφερε ότι «ουδέποτε θα διενοούμην να υποκαταστήσω τον πρόεδρο, ανακοινώνοντας αποφάσεις που δεν ανήκουν στη δική μου δικαιοδοσία».

Γεγονός πάντως είναι ότι ο κ. Καραμανλής με τη χθεσινή του απόφαση, μπορεί πλέον να επιλέξει τουλάχιστον δύο ή και τρία νέα πρόσωπα εκτός πολιτικής σκηνής προκειμένου να συμπληρώσει σε εκλόγιμες θέσεις το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο θα μετέχουν και οι κ. Γ. Σουφλιάς, Γ. Βαληνάκης και Θ. Ρουσόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ένα εξ αυτών των προσώπων έχει ήδη ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση και πρόκειται να αποτελέσει, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, «κίνηση ματ στην προεκλογική σκακιέρα καθώς θα αιφνιδιάσει όχι μόνον τον αντίπαλο, αλλά ακόμη και τους ίδιους τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή