ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ TON Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εconomist: Πέρασαν οι Αλκυονίδες ημέρες…

Οι Αλκυονίδες ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου πέρασαν γρήγορα, γράφει, μεταξύ άλλων, άρθρο του περιοδικού Economist για την Ελλάδα, με ειδική αναφορά στην τροπολογία Πάχτα, υπόθεση που «ήλθε να διευρύνει το προβάδισμα της αντιπολίτευσης» εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας. O κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Economist, εμφανίζεται εκπληκτικά ήρεμος και ατάραχος, «αλλά δεν έχει λόγους για να είναι»… «Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνθηκε ξανά, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι λεπτομέρειες μιας βρώμικης υπόθεσης που φαίνεται ότι συνοψίζει τις ανέντιμες πρακτικές που το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να εξαλείψει». «H αντιπολίτευση οσμίστηκε αίμα, όταν ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας εκμεταλλεύθηκε μια ήσυχη κοινοβουλευτική στιγμή για να περάσει μια τροπολογία, που επιτρέπει την οικοδόμηση θερινών κατοικιών για μια ευαίσθητη παράκτια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Οταν έγινε προφανές ότι η κίνηση αυτή συνιστούσε απεχθή ένδειξη ευνοιοκρατίας, καταγγέλθηκε από τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και οι ένοχοι εκλήθησαν να λογοδοτήσουν».

ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ TOK. ΣΗΜΙΤΗ

Ετοιμο το Κέντρο Γραπτού Τύπου

«Από το Κέντρο Γραπτού Τύπου που παραδίδουμε σήμερα στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας θα φεύγουν για όλον τον κόσμο οι εντυπώσεις και οι απόψεις, τα σχόλια για τους Αγώνες, αλλά και για την Αθήνα και τη δουλειά των Ελλήνων». Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης ο «παρέδωσε» χθες τις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Μαρούσι. «Τα ολυμπιακά έργα που παραδίδονται συνεχώς αλλάζουν το πρόσωπο της Ελλάδας και αποδεικνύουν ότι κάθε ευρώ πιάνει τόπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη

μεταολυμπιακή χρήση της εγκατάστασης η οποία θα στεγάσει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα».

Μηνυση ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Παυλόπουλος κατά κας Τέλιου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της κ. Χρύσας Τέλιου κατέθεσε ο βουλευτής της A΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος. H κ. Τέλιου είχε εμφανιστεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» και είχε υποστηρίξει «ψευδέστατα και προδήλως συκοφαντικά», όπως σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, ότι τον είδε στα γραφεία της εταιρείας «Τεχνική Ολυμπιακή» και ότι είχε ακούσει διαλόγους του με τους υπεθύνους της εταιρείας. Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει και τη μαρτυρία του συνηγόρου της εταιρείας κ. Κούγια, ο οποίος στην ίδια εκπομπή υποστήριξε ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και καμία επικοινωνία δεν είχε με τον κ. Στέγγο. Για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη, ο κ. Παυλόπουλος διεκδικεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΑΙΓΙΔΑ K. ΑΝΑΝ

Οι σχέσεις E.E. – Αφρικής

Συνδιάσκεψη για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αφρική, παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Μπερλουσκόνι και υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του OHE Κόφι Ανάν, πραγματοποιήθηκε προχθές στο ιταλικό Κοινοβούλιο. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι περισσότερων από 40 εθνικών κοινοβουλίων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσωπικότητες από την Ευρώπη και την Αφρική, αλλά και επιλεγμένοι εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Από την Ελλάδα μετείχε, σε μη κρατικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία κ. Θεοδώσης Γεωργίου.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ KAI ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

Το ελληνοτουρκικό λεξικό

Ο εξελιγμένος ηλεκτρονικός δαίμων του τυπογραφείου «χτύπησε» το περασμένο Σάββατο την «K». Αποτέλεσμα της επιδρομής του στο άρθρο του Θανάση Τσίγγανα από τη Θεσσαλονίκη με θέμα «Το πρώτο στο είδος του κοινό λεξιλόγιο Ελλάδας – Τουρκίας» ήταν να περικοπεί τμήμα φράσης του συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γλωσσολόγου κ. X. Παπαρίζου, η οποία, ολόκληρη πλέον, έχει ως εξής: «Ως εργαλείο και υλικό το βιβλίο αυτό καλείται να προσφέρει υπηρεσία σε δύο επίπεδα. Αφ’ ενός στο λειτουργικό πλαίσιο της διδασκαλίας της Τουρκικής και της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας και αφ’ ετέρου στο ευρύτερο πλαίσιο της προσέγγισης και της γνωριμίας των λαών της περιοχής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή