Το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζεται στις τροπολογίες

Το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζεται στις τροπολογίες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα θλιβερά επεισόδια που δημοσιοποιούνται σε καθημερινή πλέον βάση για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο με τις «φωτογραφικές» τροπολογίες υπέρ «ημετέρων» επιχειρηματιών, παραβιάζουν κάθε έννοια και όριο πολιτικής δεοντολογίας, ενώ παράλληλα υπονομεύουν την όποια προσπάθεια για την επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ καταβάλλει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Μετά τον βομβαρδισμό της Βουλής με σωρεία νομοσχεδίων της τελευταίας στιγμής, που έβριθαν πονηρών διατάξεων και τη σκανδαλώδη τροπολογία Πάχτα, άλλη μία υπόθεση του πρόσφατου παρελθόντος έρχεται στην επιφάνεια. Πρόκειται για φωτογραφική τροπολογία, με την οποία εγκρίνεται η λειτουργία ξενοδοχείου, συμφερόντων του Ομίλου T. Μαμιδάκη, στην Εκάλη σε αντίθεση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο τελευταίο ολυμπιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, που περιλαμβάνει συλλήβδην ρυθμίσεις για μία σειρά από άσχετα θέματα -από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την ίδρυση Ολυμπιακού Προξενείου μέχρι το… ξενοδοχείο- και, το κυριότερο, φέρει τις υπογραφές έξι κορυφαίων υπουργών, μεταξύ των οποίων και ο μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου. H συνήθης -όπως αποδεικνύεται- πρακτική δηλαδή της κυβέρνησης να προωθεί αφειδώς και χωρίς κανένα ενδοιασμό διαδικασίες, που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν φίλια προς αυτήν επιχειρηματικά συμφέροντα εμπλέκει τώρα -ασχέτως προθέσεων- και τον κ. Παπανδρέου και αποδυναμώνει εκ των πραγμάτων τις εξαγγελίες του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Οι πρακτικές της κυβέρνησης αποπνέουν ακραία περιφρόνηση των κοινοβουλευτικών θεσμών, συμβάλλουν στην περαιτέρω έκπτωση των πολιτικών μας ηθών, υπονομεύοντας τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, και είναι ενδεικτικές της καθεστωτικής αλαζονείας που χαρακτήρισε τον βίο της. Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα είναι που αποδυναμώνει -και τελικά ακυρώνει- τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Τύπου. O κ. Χρ. Πρωτόπαπας απέδωσε τα όσα αποκαλύπτονται σε προσπάθεια άλλων πολιτικών δυνάμεων να δημιουργήσουν «κλίμα σκανδαλολογίας», κάνοντας μάλιστα αναφορά σε μίμηση του «κλίματος του ’89». Τον λόγο του όμως έχει διαψεύσει ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στην προσπάθειά του να απαλλαχθεί από τα βάρη της οκταετούς κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στη Θεσσαλονίκη για την ανάγκη να υπάρχει ένα πολιτικό περιβάλλον χωρίς σκιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή