Αιχμηρή Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.

Αιχμηρή Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H εργατική τάξη δεν μπορεί να είναι κομπάρσος», τόνισε χθες η γ.γ. της K.E. του KKE, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας με τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματός της εν όψει των εκλογών. «Σταθμίστε την ψήφο σας: Αν ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. είναι σαν να πυροβολείτε τον εαυτό σας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Μην έχετε αυταπάτες. H Ν.Δ. δεν άλλαξε. Καπηλεύεται τα λαϊκά προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει με την αλλαγή του αρχηγού του. Είναι συντηρητικό κόμμα με δεξιά πολιτική».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «η άρχουσα τάξη έχει βάλει στόχο να κρατήσει ακόμα και πάνω από το 90% το ποσοστό του δικομματισμού και με διαφορά μόνο 2 – 3% ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο κόμματα, ώστε και τον κόσμο να κρατά εκεί εγκλωβισμένο και να ελέγχει την ισορροπία ανάμεσα στους δύο». Κάποια στιγμή, μάλιστα, δείχνοντας (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση) ένα από τα «μεγα-γιοτ», που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο με προορισμό να νοικιάζεται προς 35 εκατομμύρια τη μέρα, η γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος σχολίασε: «Αυτό ακριβώς δείχνει ότι η πλουτοκρατία αβγαταίνει τα υπερκέρδη της, ενώ η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη».

Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή ηγεσίας του, η κ. Παπαρήγα ήταν ιδιαιτέρως αυστηρή στην κριτική της: «O Γ. Παπανδρέου», είπε, «συνειδητά μιλάει για αλλαγή. Είναι φούμαρα με πράσινη μάσκα. Εχουν ίδια πολιτική. Παρ’ ότι καρναβάλι, αρνηθείτε να φορέσετε είτε την μπλε είτε την πράσινη μάσκα».

Στο μεταξύ, με συνέντευξή του («Βήμα») ο επίτιμος πρόεδρος του KKE Χαρ. Φλωράκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ενότητα της Αριστεράς είναι πρακτικά αδύνατη» όχι μόνο γιατί ο χρόνος είναι λίγος μέχρι τις εκλογές, αλλά και επειδή στον ΣΥυπάρχουν στελέχη (και πρώην του KKE) που μεθόδευσαν στο παρελθόν τη διάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Στη συμμαχία που θέλει το KKE, ο ΣΥδεν χωράει», ανέφερε χθες και ο κ. Σπ. Χαλβατζής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή