Προεκλογική φιέστα τα εγκαίνια στον Πύργο

Προεκλογική φιέστα τα εγκαίνια στον Πύργο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογική συγκέντρωση μετατράπηκαν χθες τα εγκαίνια του νέου γενικού Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» στον Πύργο απ’ όπου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε για επιπολαιότητα και ακαταλληλότητα. O κ. Σημίτης μιλώντας στο πλήθος των συγκεντρωμένων πολιτών, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησής του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σχολίασε αρνητικά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την για ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας και για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Οπως είπε χαρακτηριστικά, αυτοί που θέλουν να καταργήσουν το ΕΣΥ, αποσκοπούν στο να παρέχεται η υγεία όλο και περισσότερο από ιδιώτες, σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή μέσα από διαδικασίες ιδιωτικού χαρακτήρα. Αναφερόμενος στην πρόθεση της Ν.Δ. να καταργήσει τη λίστα φαρμάκου, επισήμανε «αυτό σημαίνει ότι κάποιες εταιρείες με κάποιους γιατρούς που θα παίρνουν αμοιβές, θα περάσουν στον κόσμο περιττά φάρμακα σε υψηλές τιμές». O πρωθυπουργός σχολίασε και τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτεσης για κατασπατάληση 10 δισ. ευρώ τα οποία στην περίπτωση που η Ν.Δ. είναι η επόμενη κυβέρνηση θα αξιοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ. Οπως τόνισε «10 δισ. ευρώ είναι το σύνολο των προϋπολογισμών των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Δημόσιας Τάξης. Πώς μπορούν να εξοικονομήσουν τέτοια ποσά; Θα καταργήσουν τα τρία υπουργεία και θα απολύσουν τον κόσμο; Να συζητάμε σοβαρά, να μη λέμε έτσι αριθμούς, γιατί νομίζουν ότι όλοι τρώμε κουτόχορτο». Και πρόσθεσε «αυτοί οι άνθρωποι είναι επιπόλαιοι, δεν κάνουν τίποτα, δεν είναι κατάλληλοι».

Την ομιλία του πρωθυπουργού σχολίασε με ανακοίνωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ. κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος τόνισε «η Ν.Δ. με την κατάργηση της λίστας, καταργεί τα εμπόδια πρόσβασης του Ελληνα σε φάρμακα». O κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε ως αποτυχημένη την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος ως παράδειγμα τη συνεχή αύξηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, έκανε λόγο για γραφειοκρατία του συστήματος που έχει αποτέλεσμα να αγοράζει ο πολίτης μόνος του φάρμακα επιβαρύνοντας τον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή