Πρόταση ΣΥΝ για άτομα με ειδικές ανάγκες

Πρόταση ΣΥΝ για άτομα με ειδικές ανάγκες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη επικεντρωμένη σε μεγάλης σημασίας κοινωνικό ζήτημα παρέμβαση πραγματοποίησε χθες ο Συνασπισμός. O πρόεδρός του κ. N. Κωνσταντόπουλος παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός του για τη στήριξη των πολιτών με αναπηρία, εισηγούμενος μεταξύ άλλων μέτρα άμεσης εφαρμογής, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλει αποφασιστικά στην πλήρη ένταξη, των πολιτών με αναπηρία, σε όλα τα μέτωπα και τα πεδία της ζωής.

«Τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία είναι κοινωνική ευθύνη του κράτους. Απαιτούν σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπισή τους, διαρκή χρηματοδότηση και ορθολογική διαχείριση των πόρων. Δεν είναι υπόθεση ούτε ατομικής, ούτε κρατικής φιλανθρωπίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος και συνέχισε:

«Ζητάμε: Σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα πρόνοιας. Καταγραφή όλων των πολιτών με αναπηρία και δημιουργία βάσης στατιστικών δεδομένων. Θέσπιση ειδικού μητρώου και καθιέρωση κάρτας αναπηρίας. Εφαρμογή πολιτικών πρόληψης της αναπηρίας με Αγωγή Υγείας του πληθυσμού (ενίσχυση μονάδων προγεννητικού ελέγχου, δημιουργία μονάδων φυσικής αποκατάστασης κ. ά.). Μετατροπή των προνοιακών επιδομάτων σε κοινωνική σύνταξη (πάνω ή τουλάχιστον ίσο των 600 ευρώ). Διασφάλιση της πρόσβασης των αναπήρων σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής». O πρόεδρος του ΣΥπροτείνει επίσης τη θέσπιση ανεξάρτησης αρχής, του «Συνηγόρου του πολίτη με αναπηρία», τονίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «θα μπορούν να προσφεύγουν τα άτομα με αναπηρία «για να μην ταλαιπωρούνται από έμμεσους ή άμεσους αποκλεισμούς, από γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες, από πελατειακές σχέσεις και από αυταρχικές αντιδράσεις στη διεκδίκηση των καθημερινών τους προβλημάτων».

Για τα θέματα αυτά μίλησαν επίσης οι κ. K. Παναγιωτόπουλος και K. Θεοδωρόπουλος, υποψήφιοι του ΣΥστη B΄ Αθήνας: Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων ο πρώτος και στέλεχος της Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών ο δεύτερος. Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αρνητικές για την προοπτική συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς πρόσφατες δηλώσεις της κ. Αλέκας Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥμεταξύ άλλων είπε: «Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις της ηγεσίας του KKE, για να δικαιολογήσει την τακτική των αποκλεισμών, αφορισμών και κατασυκοφάντησης όλων των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή