«Συνέχεια της δεξιάς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ»

«Συνέχεια της δεξιάς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικίλες και αντιφατικές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. Ενώ η κυβέρνηση επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απειλεί να καταστρέψει όλα τα θετικά αποτελέσματα που επετεύχθησαν επί των ημερών της, τα κόμματα της Αριστεράς χαρακτήρισαν τις χθεσινές εξαγγελίες «συνέχεια της δεξιάς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ»… O κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στον κ. Καραμανλή ότι «ενώ μέχρι σήμερα έλεγε πως η οικονομία μας είναι κατεστραμμένη, τώρα, μέσα στο άγχος και την αγωνία του, προχωράει σε παροχές, αναγνωρίζοντας έτσι τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο οικονομικό πεδίο». «Ασαφές και ατεκμηρίωτο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα και ο κ. Ρέππας, υποστηρίζοντας ότι η Ρηγίλλης προσπαθεί «να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις της», ενώ επεσήμανε ότι οι προτάσεις της Ν.Δ. αποτελούν «πλήρη αντιγραφή» του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, με «πενιχρά όμως αποτελέσματα». «H Ν.Δ. θα γυρίσει τους Ελληνες εργαζομένους 12 χρόνια πίσω», εκτίμησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που κατηγόρησε τη Ρηγίλλης ότι «ετοιμάζεται να επαναφέρει αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση των νόμων Σιούφα και Σουφλιά του 1990-93».

«Αυτά είναι απρέπειες και ανακρίβειες», απάντησε η Ν.Δ., η οποία μέσω του κ. Θ. Ρουσόπουλου καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει σκοπίμως «την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση της Ν.Δ.», καθώς κινδυνολογεί για να κρύψει την τεράστια αποτυχία των πεπραγμένων της.

Για εξυπηρέτηση της «δέσμευσής της προς το κεφάλαιο» έκανε λόγο το KKE, υπογραμμίζοντας ότι «το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι μια παραλλαγή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που γνωρίσαμε την τελευταία δεκαετία», ενώ «συνέχεια της δεξιάς οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ» χαρακτήρισε το πρόγραμμα και ο Συναπισμός, κατηγορώντας και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «συναγωνίζονται τις τελευταίες ημέρες σε δημαγωγικές προεκλογικές εξαγγελίες». Τέλος, και ο κ. Δημ. Τσοβόλας επέκρινε ως «αντιφατικές και λαϊκίστικες» τις διακηρύξεις της Ν.Δ., καθώς «επιχειρούν», όπως είπε, «να παραπλανήσουν τους ανθρώπους της μικρής και μεσαίας τάξης και να τους υφαρπάξουν την ψήφο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή