H μάχη της οικονομίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φιλελεύθερο προσανατολισμό, αλλά και έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε χθες το πρόγραμμά της για την οικονομία, το οποίο κυριαρχείται από τον φιλόδοξο στόχο για ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 5%, με άνοιγμα των αγορών, αποκρατικοποιήσεις, μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και κίνητρα για την προσέλκυση ξένων παραγωγικών επενδύσεων.

Το πρόγραμμα, που παρουσίασαν οι κ. Καραμανλής και Σουφλιάς, δίνει έμφαση στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, αναγνωρίζει την ένταση του προβλήματος της κοινωνικής ασφάλισης, παραπέμποντας σε προσαρμογές της μεταρρύθμισης του ’90 και θέτει γενικότερο ζήτημα εξοικονόμησης πόρων ώστε να χρηματοδοτηθούν αποτελεσματικά η παιδεία, η υγεία, η απασχόληση και ο αγροτικός τομέας. Αιχμή του προγράμματος αποτελεί η συνδυασμένη επιλογή της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, με το άνοιγμα των αγορών και τις πραγματικές αποκρατικοποιήσεις, ώστε να επικρατήσει κλίμα επιχειρηματικότητας και να διαμορφωθεί περιβάλλον διατηρήσιμης ανάπτυξης και έτσι να περιορισθεί ο χρόνος σύγκλισης μισθών και συντάξεων με τον μέσο κοινοτικό όρο σε 8-10 έτη, από 20 που απατούνται σε άλλη περίπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή