Μηχανισμός προπαγάνδας από το ΠΑΣΟΚ

Μηχανισμός προπαγάνδας από το ΠΑΣΟΚ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική εκμετάλλευση των αναφορών του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. στο Ασφαλιστικό επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να καλύψει το «χαμένο έδαφος» που δημιούργησε για το κυβερνών κόμμα η σκανδαλώδης τροπολογία Πάχτα. Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του κ. K. Καραμανλή ότι δεν πρόκειται να προωθηθούν ρυθμίσεις που θα έθιγαν κεκτημένα των εργαζομένων, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης άσκησαν δριμύτατη κριτική στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως το οικονομικό της πρόγραμμα προοιωνίζεται επώδυνα μέτρα για τους πολίτες και κοινωνικές συγκρούσεις. Εξ άλλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κ. Σημίτη, Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδη εκτιμήθηκε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αξιοποιήσει το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. προκειμένου να αποδομήσει συνολικά τον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τον συνδέσει με την περίοδο 1990-1993, η οποία χαρακτηρίστηκε από συχνές αντιπαραθέσεις τής τότε κυβέρνησης με πολλές κοινωνικές ομάδες.

Ενδεικτική των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου. O υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «το δικό μας πρόγραμμα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ αντιθέτως αυτό της Ν.Δ. κοιτάζει προς τα πίσω, δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις και θα έλεγα και αβεβαιότητα». Επίσης, ο κ. Σημίτης υποστήριξε πως «η Ν.Δ. επιχειρεί να προκαλέσει μια νέα κοινωνική διαμάχη». O πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι όλα λέγονται επιπόλαια, καθώς προτείνεται η ιδιωτικοποίηση της Εθνικής όταν το Δημόσιο έχει ένα ποσοστό μόνο 5%». «Οι άνθρωποι δεν είναι κατάλληλοι», κατέληξε ο κ. Σημίτης. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως, σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αξιοποίηση του οικονομικού προγράμματος και του επικείμενου συνεδρίου, σε συνδυασμό με την απ’ ευθείας εκλογή του κ. Παπανδρέου από τη βάση στην ψηφοφορία της Κυριακής, θα συμβάλουν στη μείωση της «ψαλίδας» από τη Ν.Δ., ώστε τα δύο κόμματα να εισέλθουν ουσιαστικά από την ίδια αφετηρία στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Πάντως, επί του παρόντος και με βάση τις τρέχουσες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, το ΠΑΣΟΚ έχει επιτύχει μόνο να «απορροφήσει» τις απώλειες από την υπόθεση Πάχτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή