Ασφυκτικές πιέσεις Ερντογάν στον Ντενκτάς

Ασφυκτικές πιέσεις Ερντογάν στον Ντενκτάς

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές ενστάσεις καταγράφονται στην τουρκική – τουρκοκυπριακή πλευρά και στο επίκεντρο βρίσκεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. P. Ντενκτάς, ο οποίος αρχικά δήλωνε απρόθυμος να αποδεχθεί όρους και χρονοδιαγράμματα και άφηνε να εννοηθεί πως δεν έχει ακόμη οριστικά αποφασίσει εάν θα απαντήσει θετικά στην πρόσκληση Ανάν. Ωστόσο αργά το απόγευμα δήλωσε ότι θα το πράξει. Πληροφορίες του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της γείτονος, κ. T. Ερντογάν, τον επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο του στην Αγκυρα προκειμένου -μάλλον ανεπιτυχώς- να τον πείσει να επιδείξει θετική στάση. H εφημερίδα «Αφρίκα» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ερντογάν δεν έπεισε τον κ. Ντενκτάς. Μεταφέρει, μάλιστα, δήλωσή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με την οποία εάν δεν προσέλθει στις συνομιλίες ο κ. Ντενκτάς, θα προσέλθει ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους κ. Ταλάτ, ο οποίος αποδέχθηκε τους όρους του γενικού γραμματέα.

«Μας πιέζουν. Δείχνονται ανηλεείς και προσπαθούν κατά κάποιον τρόπο να μας εξαναγκάσουν. Πρόκειται για επιβολή. Ελάτε και αποδεχθείτε, ή αν δεν έρθετε, θα είστε υπεύθυνοι. Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Επίσης κατέφυγε για άλλη μια φορά στην τακτική του να αποφεύγει να τοποθετηθεί, επικαλούμενος την ανάγκη «να διαβουλευθεί με τις αρχές» του. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κατοχικός ηγέτης θα επέστρεφε χθες στην κατεχόμενη Κύπρο από την Αγκυρα, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του Κόφι Ανάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή