«O Παπανδρέου συγκαλύπτει X.A.»

«O Παπανδρέου συγκαλύπτει X.A.»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα του Χρηματιστηρίου επανέρχεται ο κ. Μιλτ. Εβερτ και κατηγορεί τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι «προσπαθεί να συγκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο και προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτε». H νέα παρέμβαση Εβερτ έγινε με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στη NET, με την οποία ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφενός παραδέχθηκε ότι «έκανε λάθος», που προέβλεψε -τότε- ότι η πορεία του X.A. θα ήταν ανοδική και αφετέρου, όταν ρωτήθηκε «εάν θα βοηθούσε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής», απάντησε ότι είναι θετικός «εάν υπάρχουν πραγματικά βάσιμες και όχι γενικές και γενικόλογες κατηγορίες».

«Ο Γ. Παπανδρέου προσποιείται ότι δεν γνωρίζει πως μετά τις μηνυτήριες αναφορές μου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, μετά το πέρας της οποίας εκδόθηκε εισαγγελικό πόρισμα κατά το οποίο διαπιστώνονται κακουργηματικές ευθύνες για τη διοίκηση της ΔΕΚΑ, τον τότε εποπτεύοντα υφυπουργό Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη και τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Εβερτ και παραθέτει αποσπάσματα του πορίσματος.

Σύμφωνα με αυτά «υπό τις περιστάσεις αυτές, που δημιούργησε η έντονη παρουσία της ΔΕΚΑ A.E. στις συναλλαγές του X.A. διακρίνεται η χρηματιστηριακή απάτη» και ακόμη «από τα ανωτέρω εκτεθέντα διαφαίνεται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις επισημανθείσες αξιόποινες συμπεριφορές, εν όψει μάλιστα του γεγονότος ότι η έγκριση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΚΑ A.E. γίνεται από τους υφυπουργούς Οικονομικών».

Ο κ. Εβερτ υπενθυμίζει ότι η Ν.Δ. ζήτησε με βάση το εισαγγελικό πόρισμα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σε βάθος του σκανδάλου. «Το ΠΑΣΟΚ, όμως, και ο Γ. Παπανδρέου στην προσπάθειά τους να κουκουλώσουν τις ευθύνες, ψήφισαν κατά της συστάσεως της επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και των διαπιστωμένων κακουργημάτων εις βάρος του ελληνικού λαού. Είναι λάθος για ένα νέο αρχηγό κόμματος να προσπαθεί να συγκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο και να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα», καταλήγει ο κ. Εβερτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή