Ζητούσε θέση και ρόλους από τη Ρηγίλλης

Ζητούσε θέση και ρόλους από τη Ρηγίλλης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περιπαικτικά σχόλια «υποδέχθηκε» η Ρηγίλλης την αιφνίδια προσέγγιση των κ. Στ. Μάνου και Ανδ. Ανδριανόπουλου στο ΠΑΣΟΚ. Επισήμως, βέβαια, δεν υπήρξε ανακοίνωση, αλλά δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές τής Ν.Δ. που δήλωναν δικαιωμένοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα πλέον αποδεικνύεται στην πράξη η πλήρης ιδεολογική σύγχυση στην οποία τελεί -αν όχι σκοπίμως μεθοδεύει- ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οι απόψεις που ακούγονταν στη Ρηγίλλης έλαβαν σχεδόν αμέσως το χαρακτήρα των περιπαικτικών σχολίων: «Θα είναι πράγματι αστείο», έλεγαν πολλοί «να συστεγάσει το «νέο» ΠΑΣΟΚ τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο με την κ. Δαμανάκη και τον κ. Λαλιώτη, διότι δεν θα χρειάζεται καν να ασκούμε αντιπολίτευση». Αλλοι βουλευτές πάλι, χαρακτήριζαν «παγκόσμια πρωτοτυπία» τη συνύπαρξη των σοσιαλιστικών ιδεών των κ. Μπίστη και Παναγιωτακόπουλου και του άκρατου φιλελευθερισμού των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου, υπενθυμίζοντας ότι «τα δύο πρώην στελέχη της Ν.Δ. χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος από το κυβερνών κόμμα για να «στοιχειοθετηθεί» το επιχείρημα ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»»… «Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποια θέση θα λάβουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμιζαν άλλοι, επικαλούμενοι τις άκρως απαξιωτικές απόψεις που έχει εκφράσει για τους δύο «μετεγγραφέντες» ακόμη και ο ίδιος ο κ. Σημίτης. Κάποιοι, τέλος, υπενθύμιζαν ότι ειδικώς ο κ. Στ. Μάνος ήταν ο εμπνευστής της επίμαχης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ετών 90 – 93 και εξέφραζαν το εύλογο ερώτημα «πώς θα αιτιολογήσουν τα αναιτιολόγητα από αύριο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ».

«Γέφυρα»

Το αξιοσημείωτο πάντως στοιχείο που διέρρευσε από τη Ρηγίλλης είναι ότι οι χθεσινές εξελίξεις ήταν αναμενόμενες στους γνωρίζοντες τα πράγματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μάνος καίτοι ισχυρίζεται ότι ουδέποτε εκλήθη από τον κ. Καραμανλή να στρατευθεί εκ νέου στη Ν.Δ., είχε με δική του ευθύνη απομακρυνθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ενδεικτική μάλιστα θεωρείται η επιλογή του να στηρίξει προσφάτως τον εκλογικό νόμο του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον κ. Ψαχαρόπουλο, κίνηση η οποία είχε ήδη ερμηνευθεί ως «γέφυρα» προς τον κ. Παπανδρέου. Στον κ. Μάνο καταλογιζόταν, τέλος, και μία διόλου τιμητική συμπεριφορά προς τον κ. Καραμανλή, καθώς ουδέποτε τον ενημέρωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει της πολιτικής, όπως διατεινόταν ότι θα πράξει μέχρι χθες.

Στον δε κ. Ανδριανόπουλο, σύμφωνα με άλλες πηγές, όντως έγινε μια βολιδοσκοπική προσέγγιση με τη Ρηγίλλης αλλά στη συνάντηση που είχε με τον κ. Γ. Σουφλιά, φέρεται να ζήτησε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. και την ενεργό συμμετοχή του στον προεκλογικό σχεδιασμό, αιτήματα που απερρίφθησαν από τον κ. Καραμανλή. Κατόπιν τούτων, στελέχη της Ν.Δ. χαρακτήριζαν την απόφαση και των δύο στελεχών να στρατευθούν με το ΠΑΣΟΚ, αν μη τι άλλο, «οπορτουνιστική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή