Ξεκαθαρίζει τη θέση του σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Ξεκαθαρίζει τη θέση του σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο πληροφορίες ανέφεραν χθες το βράδυ ότι θα προχωρήσει σήμερα σε δήλωση στήριξης της Ν.Δ. Νωρίτερα, ωστόσο, συνεργάτες του τόνιζαν ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά». Μέχρι το μεσημέρι είχε διαμορφωθεί η άποψη ότι ο κ. Σαμαράς «στηρίζει σταθερά τον Κώστα Καραμανλή», ενώ το απόγευμα αναμενόταν και η σχετική δήλωσή του. Αργά το βράδυ, όμως, έγινε γνωστό ότι η δήλωση θα γίνει σήμερα. Πληροφορίες από τη Ν.Δ. ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό «να υπερπηδηθούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν και ο A. Σαμαράς να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος» και ίσως αυτή να ήταν η αιτία της καθυστερήσεως που παρατηρείται σχετικά με τη δήλωσή του. Οπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής συναντήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον κ. Σαμαρά και συζήτησαν «για τις πολιτικές εξελίξεις». Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν χθες τη βεβαιότητα ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει βρει κοινή γλώσσα με την ηγεσία της Ν.Δ. και «ανήκει ιδεολογικά και ψυχικά στην παράταξη». Ομως φαίνεται ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο A. Σαμαράς στις εθνικές εκλογές του 2000 είχε στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στελέχη της «Πολιτικής Ανοιξης» περιλαμβάνονται ήδη στα ψηφοδέλτιά της. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ακόμη και ο K. Μητσοτάκης, μέγας πολέμιος της επιστροφής Σαμαρά στη Ν.Δ., έχει κατεβάσει τους τόνους και έχει δηλώσει ότι «ο κ. Σαμαράς μπορεί να αξιοποιηθεί μετεκλογικά». Αυτά, όμως, είχαν ειπωθεί προ της «αξιοποιήσεως» των Στ. Μάνου και A. Ανδριανόπουλου, τους οποίους περιέλαβε το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή