Σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει και η μέτρηση Opinion

Σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει και η μέτρηση Opinion

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και την παράσταση νίκης επιβεβαιώνει και η νέα δημοσκόπηση (με κάλπη) που έγινε από την Οpinioαπό τις 2 Φεβρουαρίου έως προχθές και δημοσιοποιήθηκε από το Mega. H διαφορά υπέρ της Ν.Δ. βρίσκεται στο 3,2% και στην παράσταση νίκης στο 21,1% καταδεικνύνοντας ότι τόσο το «πρόβλημα» που ανέκυψε με τις αναφορές στον ασφαλιστικό νόμο Σιούφα, όσο και η υπέρμετρη τηλεοπτική προβολή της εκλογής του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μετέβαλαν την εικόνα που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 39,1% έναντι 35,9% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το KKE με 5,8%, ο ΣΥμε 2,9%, το ΛΑΟΣ με 2% και το ΔΗΚΚΙ με 1,2%. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου εγγίζει το 13,1%, γεγονός που κατά ορισμένους δημοσκόπους καθιστά επισφαλή κάθε ασφαλή πρόβλεψη. Πάντως, στη λεγόμενη παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 54,3% έναντι 33,2% του ΠΑΣΟΚ, ενώ και οι αναποφάσιστοι, όταν καλούνται να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα, εκτιμούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (43,1% έναντι 23,9%) ότι το ΠΑΣΟΚ θα απολέσει την εξουσία, καίτοι οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ιδεολογικώς βρίσκονται «πιο κοντά του». Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, ότι παρά την πανηγυρική ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής προηγείται σε δημοτικότητα κατά 0,6% του αντιπάλου του, ενώ και η Ν.Δ. θεωρείται ικανότερη για τη διακυβέρνηση με μια διαφορά της τάξεως του 3,8%. Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να προηγείται στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού κατά 1,9%. του κ. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή