ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει υπεροχή Ν.Δ.

Στο 3,1% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η διαφορά, σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της EPT από την εταιρεία «Κάπα Ρισέρτς», με τη μέθοδο της κάλπης, τη χρονική περίοδο 4-11 Φεβρουαρίου και σε δείγμα 1.964 ατόμων.

Σταθερά μεγάλη επίσης παραμένει και η παράσταση νίκης, με τη Νέα Δημοκρατία να υπερτερεί στο συγκεκριμένο ερώτημα κατά περίπου 16 μονάδες, ενώ στο ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός η υπεροχή του κ. Γ. Παπανδρέου είναι οριακή, της τάξης του 2%.

Ειδικότερα, στο ερώτημα για το τι θα ψηφίζατε στις επόμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 40,9% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, 5,5% του KKE, 2,5% του ΣΥΝ, και 7% αναποφάσιστους.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, τη λεγόμενη παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 51,6% και το ΠΑΣΟΚ το 35,5%.

O κ. Γ. Παπανδρέου, τέλος, διατηρεί υψηλότερη τη δημοφιλία του με 61% θετικές γνώμες έναντι 37% αρνητικών, με τον κ. K. Καραμανλή να συγκεντρώνει 56% θετικές γνώμες και 42% αρνητικές.