O Αντ. Σαμαράς στηρίζει Ν.Δ.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δήλωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας και σε έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές εναντίον των κ. Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου, προχώρησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, κίνηση την οποία χαιρέτισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, σηματοδοτώντας κατ’ ουσίαν την επίσημη ένταξη του Μεσσήνιου πολιτικού στο αυριανό κυβερνητικό σχήμα του κόμματός του. H εξέλιξη αυτή προκάλεσε την ήπια αντίδραση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που δήλωσε πως «ό,τι έχει πει για τον Αντώνη Σαμαρά ισχύει».

Η δήλωση

Ο πρόεδρος της «Πολιτικής Ανοιξης» στη δήλωσή του υπογράμμισε: «Εγώ και οι φίλοι μου σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε αυτές τις εκλογές θα υποστηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, όπως κάναμε στις προηγούμενες. Οπως κάνω πάντα, θα υποστηρίξω τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο γιατί έδωσα τον λόγο μου αλλά και γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδησή μου, αυτό υπαγορεύουν οι αρχές μου, αυτό θεωρώ χρήσιμο για τον τόπο. Πιστεύω στην ανάπτυξη, αλλά απορρίπτω την κοινωνική αναλγησία. Θέλω την κυβέρνηση κοντά στο λαό, αλλά το κράτος μακριά από το κόμμα. Υπερασπίζομαι τις φιλελεύθερες ιδέες, αλλά θεωρώ αδιαπραγμάτευτη την κοινωνική αλληλεγγύη και πιστεύω ότι αυτά τα δύο, φιλελεύθερες ιδέες και κοινωνική αλληλεγγύη, είναι αλληλένδετα, όχι αντίθετα». Αναφερόμενος στη συνεργασία των κ. Μάνου – Ανδριανόπουλου με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ίδιος μιλούσε πάντα για υπέρβαση και αξιοπιστία, αλλά «υπέρβαση σημαίνει, μεταξύ άλλων, ξεπέρασμα των παλαιών ιδεολογικών διαφορών, όχι όμως και κατάργηση κάθε ιδεολογικής διαφοράς και αξιοπιστία σημαίνει ότι ο πολιτικός πρέπει να τηρεί τον λόγο του. Σήμερα, ορισμένοι ανακάλυψαν καθυστερημένα την υπέρβαση, αλλά ξέχασαν τελείως την αξιοπιστία».

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά «για την καθαρή την ανυστερόβουλη στήριξη, που προσέφερε στην παράταξή μας, τόσο στις εκλογές του 2000 όσο και τώρα. Είναι μία σημαντική στήριξη μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Είμαστε όλοι ενωμένοι, ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει ακόμα πιο ισχυρούς ακόμα πιο δυνατούς. Για να εγγυηθούμε μια Νέα Διακυβέρνηση, με ποιότητα και καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους πολίτες».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε από τις Βρυξέλλες σε δήλωσή της ότι «δεν είμαι άνθρωπος που ούτε παραγράφει ούτε συγχωρεί ούτε είμαι αρμόδιος για κάτι τέτοιο. Στην πολιτική», πρόσθεσε, «κάθε άνθρωπος έχει υποχρέωση να λέει καθαρά τις απόψεις του και χαίρομαι γιατί ο κ. Σαμαράς στηρίζει την ευρύτερη προσπάθεια που κάνει η παράταξη αυτήν τη στιγμή».

Το μέλλον Σαμαρά

Πάντως, η δήλωση του κ. Καραμανλή, σαφώς και προκαθορίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέλλον του κ. Σαμαρά στη Ν.Δ. Πόσω μάλλον όταν και η ίδια η δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννη μπορεί μεν να αφήνει αιχμές για τη στάση που τήρησε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς, ωστόσο αφήνει πολλά περιθώρια για την επίσημη επιστροφή του Μεσσήνιου πολιτικού στο κόμμα. Επιστροφή που θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ σχετικές πληροφορίες ανέφεραν ότι μάλλον κερδίζει έδαφος η τοποθέτησή του σε κυβερνητικό πόστο, ως εξωκοινοβουλευτικού στελέχους, παρά η συμμετοχή του στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή