Με εγγύηση Ευρώπης η λύση για την Κύπρο

Με εγγύηση Ευρώπης η λύση για την Κύπρο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κυπριακό προκειμένου να διασφαλιστεί λύση λειτουργική και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο, ζήτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος από τον γενικό γραμματέα του OHE κ. Κόφι Ανάν. H πρόταση Παπαδόπουλου ήρθε ως απάντηση στον ελιγμό του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, ο οποίος πρότεινε τετραμερή διάσκεψη προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά της συμφωνίας, εμπλέκοντας άμεσα την Αθήνα και την Αγκυρα στη διαδικασία. Είχε προηγηθεί εντονότατο παρασκήνιο και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, προερχόμενες κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες που σύμφωνα με πληροφορίες ευνοούσαν την τουρκική πρόταση. Με τον Κύπριο πρόεδρο επικοινώνησε επίσης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ρομάνο Πρόντι.

Στην Αθήνα, οι διαβουλεύσεις υπήρξαν πυρετώδεις και ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Παπαδόπουλο και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή