H «νέα πολιτική» στο προσκήνιο

H «νέα πολιτική» στο προσκήνιο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δημοσιοποίηση των προγραμμάτων της στους τομείς που έως σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί, ολοκληρώνει αυτό το Σαββατοκύριακο η Νέα Δημοκρατία τη γνωστοποίηση των θέσεων του κυβερνητικού της λόγου. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής θα ανακοινώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του για την Εθνική Αμυνα -το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, την καθιέρωση εξάμηνης στρατιωτικής θητείας- την εξωτερική πολιτική, και τον τομέα της Δημοσίας Τάξης με αντίστοιχους εισηγητές του κ. Πέτρο Μολυβιάτη, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Αύριο στην Πάτρα με τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού κ. Γ. Σουφλιά θα ανακοινωθούν τα προγράμματα για το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη δικαιοσύνη με ομιλητές τους κ. Σάββα Τσιτουρίδη, Γιώργο Ορφανό και Τάσο Λιάσκο.

Οι βασικές αρχές των προγραμμάτων αυτών σε μικρές περιλήψεις με συνθηματολογική γλώσσα τυπώθηκαν σε τρίπτυχα από τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος και άρχισαν ήδη να μοιράζονται στις νομαρχιακές και τις τοπικές οργανώσεις όλης της χώρας με στόχο να γνωστοποιηθούν σε όλους τους πολίτες οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μέσω των καταχωρίσεων στον Τύπο και διαφημιστικών σποτ στις τηλεοράσεις, θα παρουσιάζονται κατά κατηγορία οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά. Τόσο, πάντως, μέσα από τις ομιλίες του κ. K. Καραμανλή όσο και μέσα από τον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρηθεί να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο κύριο σύνθημα του προεκλογικού αγώνα, που είναι η «Νέα πολιτική» και η ανάγκη για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις κατά τομείς θα αναδεικνύεται με απλά λόγια η νέα αυτή πολιτική που ευαγγελίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτό το θέμα θα δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη σημασία και ο κ. Καραμανλής στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις που θα έχει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Οσον αφορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αυτό θα κοινοποιηθεί ολοκληρωμένο στους συνέδρους την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα όπου και θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος. Εως την προσεχή Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει την ανακοίνωση των συνδυασμών της σε όλη τη χώρα, καθώς είχε απομείνει σε μεγάλες περιφέρειες μικρός αριθμός κενών θέσεων που ήδη καλύφθηκαν. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί όσον αφορά τον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας, στους κατοίκους των οποίων μέσω των στελεχών του κόμματος και με τη βοήθεια των MME θα κοινοποιηθούν συγκεκριμένα περιφερειακά προγράμματα για τη λύση των προβλημάτων τους.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας εξάλλου της Ν.Δ. θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Με την κατάρτισή του ασχολείται προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος κ. K. Καραμανλής, ο οποίος θα καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο πρόσωπα – έκπληξη, τα οποία θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο. Τα πρόσωπα αυτά θα πλαισιώσουν τους κ. Μιλτιάδη Εβερτ, Γ. Σουφλιά, Γ. Βαληνάκη και Θ. Ρουσόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή