ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπροστά η Ν.Δ. και στο συνέδριο

Σταθερά ευρύ προβάδισμα της τάξης του 3% στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό της «K», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 4 μέχρι 10 Φεβρουαρίου. H έρευνα, η οποία διενεργήθηκε ακριβώς τις ημέρες του συνεδρίου, της κυριακάτικης ψηφοφορίας και της επίδρασής της τη Δευτέρα, αποτυπώνει τη δυναμική της Ν.Δ., η οποία ακόμα και εκείνη τη χρονική στιγμή διατηρεί ισχυρό προβάδισμα. Ειναι, δε, λογικό ότι τις επόμενες ημέρες, όπου ο απόηχος του συνεδρίου δεν είχε την αναμενόμενη από το ΠΑΣΟΚ επίδραση και με την πρόσκληση Παπανδρέου προς Μάνο και Ανδριανόπουλο να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τα δεδομένα ανατρέπονται ξανά.

Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. προηγείται με διαφορά 21,9% στο ερώτημα της παράστασης νίκης, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου διατηρεί προβάδισμα 3,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραμανλή, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας. Ομως, η Νέα Δημοκρατία προηγείται πάντα, στο ερώτημα «ποιο από τα δύο κόμματα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου», με τη διαφορά στην παρούσα έρευνα να ανέρχεται σε 2,2%.

H σχετική υπεροχή της Ν.Δ. οφείλεται εν μέρει και στη θετικότερη αξιολόγηση που κάνουν οι ψηφοφόροι της για το κόμμα τους, έναντι αυτών του ΠΑΣΟΚ. Στα σχετικά ερωτήματα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει θετικότερη εικόνα έναντι της Ν.Δ. μόνο στον τομέα της ανανέωσης, και εκεί οριακά.