Καραμανλής: Δράσεις κατά ανεργίας

Καραμανλής: Δράσεις κατά ανεργίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη κριτική για την ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της απασχόλησης άσκησε χθες στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής. «H ανεργία δεν λύνεται με νέες υποσχέσεις από ένα κόμμα που κάνει λίγα και λέει πολλά», υποστήριξε ο κ. K. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «πλήρους αλλαγής στον τρόπο διακυβέρνησης». O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είχε προγραμματίσει χθες το βράδυ να μιλήσει και σε εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου στο πλαίσιο της απ’ ευθείας επικοινωνίας που έχει εγκαινιάσει με συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Ενα ατύχημα, ωστόσο, στην αίθουσα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ενεργοποίησε το σύστημα της πυρόσβεσης και η εκδήλωση αναβλήθηκε για τις προσεχείς ημέρες.

Στον ΟΑΕΔ

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΑΕΔ και ύστερα από συνομιλία που είχε με τους υπευθύνους, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ανεργία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τους νέους, οι οποίοι ευλόγως ζητούν αυτό που δικαιούνται και τους στέρησε η πολιτεία».

Το πρωί, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποίησε και επίσκεψη στον Οίκο Γερόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις δηλώσεις του εξήρε το έργο της Εκκλησίας που, όπως είπε, υποκαθιστά «την αναποτελεσματικότητα του κράτους» και τόνισε ότι «η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις πρέπει από κοινού να εγγυώνται μια καλύτερη προοπτική για το αύριο και όλοι μαζί να χτίσουμε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για πρώτη φορά ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις μετεγγραφές που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας σε περιφερειακή Διάσκεψη της Ν.Δ. στην Πάτρα χρησιμοποίησε άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κυρίως για την επιλογή των κ. Στ. Μάνου και Ανδ. Ανδριανόπουλου να «στρατευθούν» στη Χαρ. Τρικούπη μιλώντας για «συνεταίρους του συστήματος ΠΑΣΟΚ που έχουν ως μοναδικό στόχο τη νομή και διανομή κυβερνητικών αξιωμάτων».

Εκτενείς αναφορές έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και για την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ έναντι των μικροτέρων κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι «ποδοπατώντας την ιδεολογία τους επιχειρούν να αφανίσουν την Αριστερά» αλλά και εκτιμώντας ότι «δεν πρόκειται να τα καταφέρουν διότι δημιουργούν σύγχυση στα στελέχη τους που δεν ξέρουν ποια είναι η πολιτική τους πυξίδα και τι να πουν στους ψηφοφόρους τους».

Την πλήρη στήριξή του τέλος στην προοπτική διακυβέρνησης του τόπου από τον κ. Καραμανλή εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην «Ελευθεροτυπία» ο κ. K. Μητσοτάκης. O επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε μάλιστα «ανέτοιμο» για την πρωθυπουργία τον Γ. Παπανδρέου και υποστήριξε ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να έχει στο κόμμα του εξουσίες δικτάτορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή