«Ισότιμη κυριαρχία» θέλει ο Ντενκτάς

«Ισότιμη κυριαρχία» θέλει ο Ντενκτάς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη συμφωνία της Νέας Υόρκης, όπου η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την τετραμερή διάσκεψη και εξουσιοδότησε τον γ.γ. του OHE κ. Κόφι Ανάν να καλύψει τα «κενά» της συμφωνίας, το κατοχικό καθεστώς της Βορείου Κύπρου και η Αγκυρα έθεσαν τους διαπραγματευτικούς τους στόχους. «Τα σημεία από τα οποία δεν πρόκειται να παραιτηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι η αποδοχή της ισοτίμου κυριαρχίας των δύο λαών στην Κύπρο, η ενίσχυση της διζωνικότητας και η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο «υπουργός» Εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος κ. Σερντάρ Ντενκτάς. Στην Αγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ τόνισε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ότι στην Κύπρο «υπάρχουν δύο χωριστές γλώσσες, δύο θρησκείες, δύο λαοί και δύο δημοκρατικά καθεστώτα.»

Στην Τουρκία αναμένεται την Κυριακή για διήμερη επίσκεψη ο καγκελάριος της Γερμανίας κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος προωθεί ενθέρμως την τουρκική υποψηφιότητα στην E.E. μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Τόνι Μπλερ και τον προσδιορισμό ημερομηνίας ενάρξεως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος κ. Ζακ Σιράκ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί, γεγονός που κατά το ΑΠΕ προκαλεί ανησυχία στη γερμανική πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή