Ενιαίος Φορέας Πολιτικής Προστασίας

Ενιαίος Φορέας Πολιτικής Προστασίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασικό θέμα της χθεσινής ομιλίας του κ. Καραμανλή στην Αργυρούπολη ήταν οι δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την προσεχή εβδομάδα, όπως είπε, θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο της Ρηγίλλης με τη μορφή της «χάρτας». Ωστόσο χθες και με αφορμή τις συνέπειες της κακοκαιρίας έδωσε μια πρώτη «γεύση», εξαγγέλλοντας την ίδρυση ενιαίου φορέα για την αντιμετώπιση των έκτακτων γεγονότων, δηλαδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές. «Αμέσως μετά τις εκλογές συγκροτούμε ενιαίο φορέα στον οποίο θα ενσωματωθούν οι σημερινές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (EKAB)» δεσμεύθηκε ο κ. Καραμανλής εξηγώντας ότι ο νέος αυτός θεσμός θα έχει συνεχή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, τα νοσοκομεία, τη μετεωρολογική υπηρεσία, τα σεισμολογικά ινστιτούτα, την Αστυνομία, τις Ενοπλες Δυνάμεις, τα πανεπιστήμια και τα TEI, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και τις ομάδες εθελοντών.

«Ο νέος φορέας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «θα είναι εξοπλισμένος με σύγχρονα μέσα, θα έχει αυτοδυναμία κινήσεων και υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα, ενώ βασικός στόχος του θα είναι η διάθεση, ανά πάσα στιγμή, των δυνάμεών του για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή