Σημίτης: Για όλα φταίει η Δεξιά

Σημίτης: Για όλα φταίει η Δεξιά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια αναστροφής του κλίματος στη δυσχερή για το κόμμα του κατά τα εκλογικά προγνωστικά Δυτική Μακεδονία επιχείρησε ο πρωθυπουργός με τη χθεσινή επίσκεψή του στη Φλώρινα και τα εγκαίνια του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μελίτης. O κ. Σημίτης υπερασπίσθηκε αφ’ ενός το έργο των κυβερνήσεών του ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα ανέφικτο και κάλεσε τους πολίτες να είναι κριτικοί προς αυτές τις εξαγγελίες.

Εμφανίστηκε εξάλλου σίγουρος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι με το πρόγραμμά της θα οδηγήσει την Ελλάδα στο παρελθόν, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή προς τα εμπρός: «Χρειάζονται να έλθουν δυνάμεις και νέες ιδέες παντού. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε ότι χρειάζεται ένας νέος ηγέτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι μέρος των προβλημάτων της χώρας δεν επιλύθηκε, κυρίως κατά τον ίδιο, λόγω της εμφανίσεως νέων αναγκών, επιτέθηκε όμως και πάλι κατά της Ν.Δ. καταλογίζοντάς της έλλειψη σοβαρότητας με τις προτάσεις που καταθέτει.

Αναφέρθηκε επίσης στο πλαίσιο της ομιλίας του και στο Κυπριακό, κρίνοντας ότι είναι κατάλληλη η εποχή για την επίλυσή του και όπως σημείωσε, πρέπει να λυθεί ώς την 1η Μαΐου, ώστε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ολόκληρο το νησί. Αναφερόμενος, τέλος, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε ότι χάρη στις προσπάθειες και στην πολιτική των κυβερνήσεών του κατέστησαν θέμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. O υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος, που συνόδευε τον πρωθυπουργό, εξήγγειλε τη δημιουργία μιας ακόμη μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή