Μήνυση Τσοβόλα κατά δημοσκόπων

Μήνυση Τσοβόλα κατά δημοσκόπων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον συγκεκριμένων εταιρειών δημοσκοπήσεων, τηλεοπτικών σταθμών αλλά και δημοσιογράφων, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις και τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις τηλεοπτικές συζητήσεις, κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ.Τσοβόλας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Τσοβόλας, επικαλούμενος το Σύνταγμα, τη νομοθεσία αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εξαπέλυσε με δηλώσεις του σφοδρή πολιτική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε μεταξύ άλλων για αντιδημοκρατική αντίληψη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ μήνυσε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων «Αλκο» και «Μέτρον Ανάλυσις» για απάτη, αμφισβητώντας την επιστημονική εγκυρότητα των πρόσφατων δημοσκοπήσεών τους.

«Τις τρεις τελευταίες ημέρες, παρ’ ότι ήταν αποκλεισμένοι οι δρόμοι και χωρισμένη στα τρία η Ελλάδα, εμφανίζονται να κάνουν δημοσκοπήσεις, χωρίς να παρουσιάζουν τα στοιχεία τα συγκεκριμένα. Ποιοι χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν τις έρευνες; Πού έγιναν οι έρευνες; Ποια επιστημονική μέθοδος ακολουθήθηκε για να ελεγχθεί αν είναι αντικειμενική η μέθοδος αυτή;», διερωτήθηκε. Υποστήριξε ακόμη ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι πληρωμένες και στημένες» και γίνονται από κάποιες εταιρείες οι οποίες έχουν εισπράξει πάρα πολλά χρήματα για κρατικές διαφημίσεις από μέλη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις -πάντοτε κατά τη μηνυτήρια αναφορά- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν πολιτικά τους Ελληνες, να τους εγκλωβίσουν στο κυβερνών κόμμα, νοθεύοντας την έκφραση και τη βούληση του ελληνικού λαού.

Το δεύτερο σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς σχετίζεται με την πλημμελή έως και μηδενική παρουσία εκπροσώπων του ΔΗΚΚΙ στις τηλεοπτικές συζητήσεις. Παρ’ ότι εκ του νόμου και του Συντάγματος, τα MME έχουν υποχρέωση να καλούν εκπροσώπους όλων των κομμάτων που μετέχουν στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως είναι το ΔΗΚΚΙ, αυτό δεν συμβαίνει και αντιθέτως, οι εκπρόσωποι του ΔΗΚΚΙ δεν καλούνται καθόλου ή οι θέσεις τους παρουσιάζονται απειροελάχιστα, επισημαίνει ο κ. Τσοβόλας. Μάλιστα, επικαλέστηκε στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τα οποία προκύπτει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Μέγκα», «Αντέννα» και ET3 δεν έχουν παρουσιάσει καθόλου τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ παρ’ ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Παράβαση καθήκοντος

Ο κ. Τσοβόλας επί του θέματος μήνυσε για παράβαση καθήκοντος, από πλευράς τηλεοπτικών σταθμών, την EPT, το «Μέγκα», τον «Αντέννα», το «Σταρ» και τον «Αλτερ» καθώς και τους δημοσιογράφους κ. A. Φραγκάκη, B. Λυριτζή, Δ. Οικονόμου, Π. Τσίμα, Χρ. Μαχαίρα, I. Λοβέρδο, I. Πρετεντέρη, N. Μάνεση, Στ. Θεοδωράκη, N. Ευαγγελάτο, A. Παυλόπουλο και την κ. Ελλη Στάη.

«Πέραν της μηνυτήριας αναφοράς, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ σχολίασε και τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των πολιτικών αρχηγών με έντονο τρόπο. «Αυτό που δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης, ότι δηλαδή είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το θέλουν οι πολίτες είτε όχι, δύο είναι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, είναι μια σφόδρα αντιδημοκρατική αντίληψη», τόνισε ο κ. Τσοβόλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή