Εξι πρωθυπουργοί προσκεκλημένοι Ν.Δ. στην Αθήνα

Εξι πρωθυπουργοί προσκεκλημένοι Ν.Δ. στην Αθήνα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι πρωθυπουργούς κρατών-μελών της E.E. υποδέχεται το μεσημέρι στην Αθήνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής. Οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, κ. Σ. Μπερλουσκόνι, της Ισπανίας κ. X. Αθνάρ, της Πορτογαλίας κ. Z. Μπαρόζο, της Ολλανδίας κ. Γ. Μπαλκενέντε, της Σλοβακίας κ. M. Τζουρίντα και της Μάλτας κ. Φ. Αντάμι, φθάνουν στη χώρα μας προκειμένου να μετάσχουν στη συνάντηση κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αντικείμενο συζήτησης τη Συνταγματική Συνθήκη και την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου. Από τη συνάντηση θα απουσιάσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Z. Ραφαρέν, που ειδοποίησε χθες ότι δεν μπορεί να έρθει λόγω των δημοτικών εκλογών στη χώρα του. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Κτήμα Νάσιουτζικ και θα αναχωρήσουν για τις χώρες τους αργά το απόγευμα.

Η παρουσία έξι Ευρωπαίων πρωθυπουργών αποτελεί, ασφαλώς, μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας, σε μια περίοδο που τα φώτα της δημοσιότητας είναι συγκεντρωμένα στην Αθήνα εν όψει των εθνικών εκλογών αλλά, κυρίως, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του προσεχούς Αυγούστου. Οπως σημείωναν χθες διπλωματικές πηγές, η παρουσία τους προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει τη μάχη για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ κ. K. Καραμανλής παρέθεσε δείπνο εργασίας στα μέλη του προεδρείου του ΕΛΚ, που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Παρεκάθησαν ο πρόεδρος του κόμματος κ. B. Μαρτένς, με πρωτοβουλία του οποίου η συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται στην Αθήνα και οι πρόεδροι των κεντροδεξιών – φιλελεύθερων κομμάτων (ανήκουν στη δύναμη του ΕΛΚ) της Ιρλανδίας κ. T. Μπράντον, της Σουηδίας κ. Π. Λούντγκρεν, του Βελγίου κ. B. Βέλτσεν, της Σλοβενίας κ. B. Ορμπαν και της Βουλγαρίας κ. K. Μιχαήλοβα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Γκ. Πέτερσεν.

Μπροστά στις ευρωεκλογές

Μπορεί το αντικείμενο της συνάντησης κορυφής να είναι η Συνταγματική Συνθήκη και η προπαρασκευή του ΕΛΚ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές (θα γίνουν τον Ιούνιο), αλλά η επιλογή των Αθηνών, δεν είναι τυχαία. Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς προσβλέπουν ιδιαίτερα σε νίκη της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η θέση της Κεντροδεξιάς στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη. Και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι προ δύο εβδομάδων, στη συνάντηση κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. K. Καραμανλής έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ ο κ. Μαρτένς στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «από τις 8 Μαρτίου ο Κώστας Καραμανλής θα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή