Φθοροποιός διαμάχη στην Αριστερά

Φθοροποιός διαμάχη στην Αριστερά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη της φθοροποιού «εμφύλιας» διαμάχης εισήλθε εκ νέου η ελληνική Αριστερά χθες, λίγες μόνον ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου. H γ.γ. της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση εναντίον του Συνασπισμού, κατηγορώντας την ηγεσία του ούτε λίγο – ούτε πολύ ότι υιοθετεί στρατηγικές επιλογές οι οποίες ελάχιστα διαφέρουν ως προς ανάλογες του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός το οποίο, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΝ, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης υποστηρίζει ότι «η κ. Παπαρήγα βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου».

«Η διαφημιζόμενη ενότητα της Αριστεράς, πολύ λίγο διαφέρει από την λαϊκή ενότητα και την δημοκρατική συμπαράταξη που διατυμπάνιζε το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και συνέχισε: «Ας μας φέρει ένα παράδειγμα, έστω και μεμονωμένο η ηγεσία του Συνασπισμού, που να λέει ότι μέσω της κυβερνητικής συνεργασίας, έγινε δυνατόν να αλλάξει η πολιτική γραμμή ενός αστικού κόμματος. Γιατί δεν εξηγεί ο ΣΥτι θα κάνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς εάν πάρει την πλειοψηφία; Τι θα κάνει με τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας; Τι θα κάνει με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του NATO; Θα ακυρώσει αντιλαϊκούς νόμους και στρατηγικές; Τίποτε δεν ξεκαθαρίζει ο ΣΥΝ». Και η γ.γ. της K.E. του KKE συμπλήρωσε: «H πρόταση του ΣΥΝ, περισσότερο μοιάζει με προπαγανδιστικό, επικοινωνιακό τρυκ και λιγότερο με μια ρεαλιστική πρόταση συμμαχίας».

Οι συμμαχίες

Τέλος, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η πρόταση του κόμματός της αφορά σε συμμαχίες οι οποίες θα οδηγήσουν «σε μια κυβέρνηση που θα ταυτίζεται με εξουσία του λαού. H απάντηση στον δικομματισμό δεν μπορεί να είναι μια συμμαχία που ενδιαφέρεται να διασφαλίσει συμμετοχή στη διαχείριση του συστήματος, γιατί τάχα θα καταφέρει να λειτουργήσει από τα μέσα υπέρ των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε αφού αναφέρει ότι οι επιθέσεις της κ. Παπαρήγα εναντίον του ΣΥ«έχουν ήδη καταγραφεί αρνητικά από τους αριστερούς πολίτες», μεταξύ άλλων, τονίζει: «Σήμερα, ξεπέρασε κάθε όριο κατηγορώντας τον ΣΥγια ασάφειες στο πρόγραμμά της κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας. H κ. Παπαρήγα, προφανώς, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιος πρέπει να της πει ότι από τις εκλογές στις 7 Μαρτίου δεν προβλέπεται κυβέρνηση της Αριστεράς. Οτι κυβέρνηση θα είναι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η Ν.Δ. Και ότι το πρόβλημα είναι πώς η Αριστερά θα αντισταθεί αποτελεσματικά στη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους. O ΣΥλέει απλώς ότι η κοινή δράση και η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος. Σε αυτό καλείται να απαντήσει η κ. Παπαρήγα και όχι στο τι θα κάνει σήμερα μια υποθετική κυβέρνηση της Αριστεράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή