Εκπλήξεις με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε Α΄και B΄ Αθηνών

Εκπλήξεις με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε Α΄και B΄ Αθηνών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές εκπλήξεις κρύβει για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στη B΄ Αθήνας δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 12 μέχρι τις 18 του μήνα σε δείγμα 1.987 ατόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα, και στο ερώτημα «αν αύριο το πρωί είχαμε εκλογές από τη λίστα των υποψηφίων που θα σας διαβάσω με αλφαβητική σειρά, ποιους θα ψηφίζατε για βουλευτές; (μέχρι πέντε σταυρούς)», στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται το μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλένα Αποστολάκη που στις προηγούμενες εκλογές έχασε την έδρα στο εκλογοδικείο, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου. Ακολουθεί, σε σχετικά μικρή απόσταση, μια δεύτερη «ομάδα» την οποία συναποτελούν οι κ. Ανδρ. Λοβέρδος, Γ. Δημαράς, Π. Ευθυμίου, K. Κουλούρης και Τηλ. Χυτήρης. Λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι κ. K. Γείτονας και Αλ. Παπαδόπουλος -που πολιτεύεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη περιφέρεια- ενώ ακολουθούν οι κ. Ελένη Κούρκουλα, η κ. Νόρα Κατσέλη και ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας.

Μικρές ανακατατάξεις σημειώνονται όμως, σύμφωνα με την GPO, και στην A΄ Αθήνας, όπου ο κ. Γ. Παπανδρέου εκλέγεται πλέον, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς σταυρό. Πρώτος εμφανίζεται ο κ. K. Σκανδαλίδης και ακολουθεί ο κ. Χρ. Παπουτσής, ενώ σε σχετικά μικρή απόσταση βρίσκονται οι κ. Γ. Παπαντωνίου και N. Αλευράς. Εν συνεχεία ακολουθεί μια άλλη «ομάδα» με τον κ. Γερ. Αρσένη να έχει το προβάδισμα, ακολουθούμενος από την κ. Σιλβάνα Ράπτη, τον κ. Π. Οικονόμου και τον κ. Αθ. Τσούρα.

Στο υπόλοιπο Αττικής

Παράλληλα, η GPO διερεύνησε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και στο υπόλοιπο Αττικής. O κ. Θ. Πάγκαλος διαθέτει, ως ήταν αναμενόμενο, σαφές προβάδισμα. Επεται η «ομάδα» των κ. I. Γιαννάκη, Βασ. Οικονόμου και Ηλ. Παπαηλία, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθούν η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι κ. Π. Φωτιάδης, Π. Παπαπέτρου και Π. Ασπραδάκης.

Στην A΄ Πειραιά, όπου εκλέγεται -επίσης χωρίς σταυρό προτίμησης- ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης το προβάδισμα έχει ο κ. Π. Φασούλας ακολουθούμενος από τον κ. M. Μπεντενιώτη ενώ, σύμφωνα με την GPO, o κ. Δ. Καρύδης προηγείται του πρώην υπουργού Ναυτιλίας κ. Στ. Σουμάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή