Καραμανλής: «Μοντέρνος λαϊκισμός»…

Καραμανλής: «Μοντέρνος λαϊκισμός»…

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κύριο σύνθημα «Το σύστημα ΠΑΣΟΚ υποχωρεί. Στις 7 του Μάρτη η παράταξη των πολιτών κατεβάζει τις κομματικές συμμαχίες και ανεβάζει σε όλες των Ελλήνων τις κοινότητες, την ελληνική σημαία» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής έκλεισε χθες το απόγευμα τις εργασίες της προγραμματικής εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματός του.

Υπενθυμίζοντας σε περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες συνέδρους ότι πριν από τέσσερα χρόνια στο προσυνέδριο του κόμματος είχε να αναφερθεί η συμμετοχική δημοκρατία ως βασικός προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» για διαστρέβλωση της αλήθειας και τον νέο του ηγέτη για «μοντέρνο λαϊκισμό».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα δεν βλέπουμε στο ΠΑΣΟΚ ούτε πρόγραμμα ούτε πολιτικές. Ακούμε αόριστες προτάσεις δίχως ουσία με μοναδικό στόχο τον εντυπωσιασμό. Ακούμε γενικά συγνώμη χωρίς καμιά εξήγηση για το λάθος. Βλέπουμε να γίνεται μια αγχώδης επίκληση φοβικών διλημμάτων με συνεχείς αναφορές στη μάχη του καλού και του κακού, στα θελήματα της ιστορίας, στο λαό που μόνον ένας τον εκφράζει. Παρακολουθούμε ηγεσίες που δεν άκουσαν το αίτημα των πολιτών να αφήσουμε στο χθες τις νοοτροπίες των διαχωριστικών και των διαιρέσεων».

Ο κ. Καραμανλής στράφηκε και εναντίον του τρόπου με τον οποίο το σύστημα ΠΑΣΟΚ διοικούσε τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Δημοσίου. «Στην Ολυμπιακή, που εκσυγχρονιζόταν σπαταλώντας παραστατικά στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Δημοσίου. Στον OTE, που έγινε όχημα εξαγωγής της διαπλοκής και υφίσταται τεράστιες ζημίες για να εξασφαλίζει υπερκέρδη στους συνεταίρους του συστήματος. Στα δημόσια έργα, που στοιχίζουν δυο και τρεις φορές πάνω από τον προϋπολογισμό τους, πληρώνονται πανάκριβα από τους πολίτες, αποδεικνύονται προβληματικά και βάζουν λουκέτο στην πρώτη κακοκαιρία. Στις προμήθειες του Δημοσίου, όπου παραμερίζονται οι νόμοι για να θησαυρίζουν οι μεσάζοντες».

Αναφερόμενος στις βασικές κυβερνητικές επιλογές του κόμματός του ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι:

Πρώτη, είναι η Ελλάδα του Πολιτισμού και της Παιδείας

Δεύτερη, η επανίδρυση του κράτους.

Τρίτη, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων, να υπάρξουν και να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση κοινοί κανόνες κοινοί για όλους γνωστοί εκ των προτέρων.

Τέταρτη, η νέα οικονομική πολιτική, που κυριαρχείται από την κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Κεντρικός στόχος είναι η ισχυρή ανάπτυξη σε όλη τη χώρα για όλη την κοινωνία.

Η συνέντευξη

«Αισιοδοξώ προγραμματίζω και φιλοδοξώ, η επόμενη κυβέρνηση, να αξιοποιήσει ανθρώπους κι από άλλους πολιτικούς χώρους», τόνισε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο «Μέγκα» ο κ. Καραμανλής. Καθορίζοντας τον ιδεολογικό χώρο του κόμματός του ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία μακριά από άκρα και ακρότητες καταλαμβάνει τον μεσαίο χώρο ενώ υπογράμμισε ότι η εμμονή στις διαχωριστικές γραμμές από οποιονδήποτε -κάτι που όπως είπε το διακρίνει τελευταία και στον κ. Παπανδρέου- δεν είναι καλή για τον τόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή