Προετοιμάζει πρόγραμμα – εξπρές για να απαντήσει στις αιτιάσεις

Προετοιμάζει πρόγραμμα – εξπρές για να απαντήσει στις αιτιάσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέες δημόσιες παρεμβάσεις για την αγροτική πολιτική και την περιφερειακή ανάπτυξη, την υγεία και το κοινωνικό κράτος και τέλος για το μοντέλο διακυβέρνησης προγραμματίζει για το διάστημα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου προκειμένου να απαντήσει στις εύλογες αιτιάσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης ότι στερείται συγκεκριμένου προγράμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου και κατά τη νέα του τηλεοπτική συνέντευξη, (στον «Αλτερ»), ενώ παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Ν.Δ. αλλά και των κομμάτων της αριστεράς. O κ. Παπανδρέου, αιτιολογώντας την επιλογή του να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, σημείωσε πως επιδιώκει την «άλλη άποψη» και έσπευσε να προσθέσει πως «η Ν.Δ. και η παραδοσιακή αριστερά βλέπουν με φόβο το μέλλον».

Η διαφθορά

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ως πρώτο μέτρο για την πάταξη της διαφθοράς την κωδικοποίηση και απλοποίηση των νόμων, ενώ δεσμεύθηκε για την άμεση πρόσληψη 10 χιλιάδων νοσηλευτών μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ. Αναφερόμενος στην παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ως πρώτο μέτρο την ελεύθερη επιλογή επιδοτούμενων από το κράτος βιβλίων για το γυμνάσιο και το λύκειο, ενώ επανέλαβε την πρόταση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους αγρότες.

Τέλος, ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαπραγματευθεί καλύτερα απ’ ό,τι η Ν.Δ. την επίλυση του Κυπριακού και τη διαπραγμάτευση για το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, επισημαίνοντας πως τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν θα διατεθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως για τον ίδιο η πρωθυπουργία δεν είναι αυτοσκοπός, και παρότι είναι βέβαιος για την εκλογική νίκη, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος θα εργαστεί από τις 8 Μαρτίου για την υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή