Φοβάται το ντιμπέιτ ο Παπανδρέου

Φοβάται το ντιμπέιτ ο Παπανδρέου

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε αιφνιδιαστικά χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, από τα συμπεφωνημένα με τη Νέα Δημοκρατία για το ντιμπέιτ με τον κ. K. Καραμανλή, που ήταν προγραμματισμένo για αύριο το βράδυ, και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών «σε ημέρα που θα προσδιοριστεί το νωρίτερο δυνατόν». Με την προσωπική του -όπως τονίζεται από το ΠΑΣΟΚ- αυτή απόφαση, ο κ. Παπανδρέου ακυρώνει ουσιαστικά την αναμέτρησή του με τον κ. Καραμανλή και έρχεται σε αντίθεση με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε το κυβερνών κόμμα από την πρώτη στιγμή σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, κάτι που είχε ζητήσει εξαρχής η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, δείχνει την ανακολουθία, με την οποία αντιμετώπισε το όλο θέμα, καθώς σε όλη τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης ακολούθησε παρελκυστική τακτική, είτε θέτοντας συνεχώς περιορισμούς για τους όρους της συζήτησης είτε κωλυσιεργώντας. H δε νέα πρότασή του έρχεται κυριολεκτικά στο «παραπέντε» της εκλογικής αναμέτρησης, από τη στιγμή που πρέπει να αρχίσει νέος γύρος «διαπραγματεύσεων» για τους όρους της «τηλεμαχίας» με τη νέα πλέον μορφή της, και τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά.

Η ανατροπή των συμφωνηθέντων έγινε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που ανέφερε τα εξής: «Ενώ συνεχίζεται και βαίνει προς ολοκλήρωση η συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τον τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των κ. Παπανδρέου και Καραμανλή, επανέρχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Η θέση αυτή, που συνοδεύεται από συνεχιζόμενες επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για δήθεν αντιδημοκρατική συμπεριφορά, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ του διαλόγου είναι πάγια και αδιαμφισβήτητη. Με αυτό το δεδομένο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ζητεί τη διεξαγωγή συζήτησης με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, σε ημέρα που θα προσδιορισθεί το νωρίτερο δυνατόν».

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου Τύπου κ. Θεόδ. Ρουσόπουλου, απεδέχθη μεν τη νέα πρόταση του κ. Παπανδρέου, επέμεινε ωστόσο και στη διεξαγωγή της συζήτησης μεταξύ των προέδρων των δύο μεγάλων κομμάτων. «Σαράντα τρεις ημέρες μετά τη σχετική επιστολή του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε σήμερα, μόλις ένδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές, τα αυτονόητα. Δηλαδή, εκτός από τον τηλεοπτικό διάλογο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, την Πέμπτη, και μία τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Εστω και αργά, κάτω από την κατακραυγή της κοινής γνώμης και την αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, ο κ. Παπανδρέου αποδέχεται επιτέλους αυτό που ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή