ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κοντά στις γυναίκες ο K. Καραμανλής

«Θα είμαστε καλύτερη κοινωνία αν σε πολλές υψηλές θέσεις, στην πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα, η γυναικεία παρουσία ήταν μεγαλύτερη», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, συζητώντας με γυναίκες, που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους και ζήτησαν να μάθουν τις προτάσεις του. O κ. Καραμανλής μίλησε για ένα κράτος που θα παρέχει στη γυναίκα τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της δίνονται, να εισπράξει από τη ζωή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αντίτιμο για τις θυσίες που προσφέρει ως μητέρα, εργαζόμενη ή επιχειρηματίας. Τόνισε ότι η γυναίκα-μεσαία επιχειρηματίας θα στηριχθεί από το κράτος με ένα σταθερό πλαίσιο φορολογίας, με απαλλαγή του συστήματος από τον πιεστικό και εν πολλοίς εκβιαστικό μηχανισμό του ΣΔΟΕ και δειγματοληπτικό έλεγχο βιβλίων με εφαρμογή του νόμου όπου διαπιστωθεί παράβαση, με μεσεγγύηση του κράτους στα επαγγελματικά δάνεια, με μείωση της γραφεικοκρατίας. Για τη γυναίκα-εργαζόμενη μητέρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τη δέσμευσή του για επάρκεια βρεφονηπιακών σταθμών, για ολοήμερο σχολείο, αλλά και για επιδότηση κατά 50% των εταιρειών που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενες μητέρες. Τέλος, αναφερόμενος στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, που περιλαμβάνει πέντε συνολικά γυναίκες, τόνισε ότι δεν μπήκε στη λογική των «επωνύμων» αλλά προσπάθησε να σηματοδοτήσει τον αγώνα που κάνει η γυναίκα πολίτης, με τις συνθήκες και τα βάρη που έχει να αντιμετωπίσει.

ΓΙΑ ΤΗΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΚΑΘΗΚΟΝΤΩΤΟΥ

Ευχές Γκιουλ σε Γιαννίτση

Συγχαρητήρια επιστολή με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως υπουργού Εξωτερικών απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. A. Γκιουλ στον κ. T. Γιαννίτση. Στην επιστολή του ο κ. Γκιουλ εύχεται στον Ελληνα ομόλογό του «συνεχείς επιτυχίες», ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την επιθυμία του «να συνεργαστούμε στενά για την περαιτέρω ανάπτυξη της διαδικασίας διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα». Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαριστεί τον Τούρκο ομόλογό του για τις «ευγενικές του ευχές», εκφράζει την πεποίθηση ότι «μέσω των αμοιβαίων προσπαθειών μας, η διαδικασία προσέγγισης που ξεκίνησε το 1999 θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς προς όφελος των δύο χωρών μας».

ΑΚΟΥΣΕ TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΓΣΕΕ

«Ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί παρά να είναι 1.100 ευρώ», τόνισε χθες η γενική γραμματέας της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, μετά το τέλος της συνάντησης την οποία είχε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. «Παίρνοντας υπ’ όψιν τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και την προσφορά τους, θεωρούμε ότι ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί παρά να είναι 1.100 ευρώ – υπολογίζοντας τις ανάγκες της οικογένειας, το κόστος παιδείας, υγείας και των άλλων υπηρεσιών. Βεβαίως, εάν είχαμε δωρεάν παροχή σε κοινωνικές υπηρεσίες, θα ήταν διαφοροποιημένη και η δική μας θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληρή και αδίστακτη εργοδοσία, η οποία μάλιστα έχει τις πλάτες της θωρακισμένες, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα υποστηρίζουν την ίδια με εκείνης άποψη: ότι οι αυξήσεις δεν πρέπει να υποσκάπτουν την «αντοχή της οικονομίας», δηλαδή την αντοχή των κερδών».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΑΠΟ ΤΗΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελληνες ναυτικοί στο Πακιστάν

Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της για την επίλυση του προβλήματος το οποίο έχει δημιουργηθεί με τους Ελληνες ναυτικούς και τους συναδέλφους τους από τις Φιλιππίνες, στους οποίους οι πακιστανικές αρχές έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και τον επαναπατρισμό, μετά το ναυτικό και οικολογικό ατύχημα του πλοίου «TasmaSpirit», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών κ. T. Γιαννίτσης σε απαντητική προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή επιστολή σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι ίδιος είχε θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις 23 Φεβρουαρίου «για να βρεθεί άμεση λύση στο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα». Και προσθέτει: «Οι ενέργειές μας, οι οποίες θα συνεχίσουν προς κάθε κατεύθυνση, με αποκλειστικό γνώμονα την εξεύρεση αποτελεσματικής και γρήγορης λύσης, πιστεύω ότι θα επιτρέψουν σύντομα την επιστροφή των συμπατριωτών ναυτικών μας. H επιστολή σας, πιστεύω, ότι επίσης συμβάλλει προς την ίδια κατεύθυνση». Εν τω μεταξύ, τον κ. Καραμανλή ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία του με επιστολή τους οι 5 Ελληνες ναυτικοί.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Αλληλεγγύη στο Μαρόκο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. A. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του χθες με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκο κ. M. Μπενάισα, εξέφρασε την προθυμία και την ετοιμότητα της Ελλάδας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις μεσογειακές ακτές της χώρας. Μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να αποστείλει αεροσκάφος C-130 για το Ραμπάτ με άνδρες της EMAK και ανθρωπιστική βοήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή