Πλήθος, πάθος από Ν.Δ. και παρουσία Σαμαρά

Πλήθος, πάθος από Ν.Δ. και παρουσία Σαμαρά

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Αντώνη Σαμαρά να υποδέχεται τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή να τον ευχαριστεί δημόσια από την εξέδρα για τη στάση του, πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα μια ογκωδέστατη -κατά κοινή παραδοχή- προεκλογική συγκέντρωση. O κ. Καραμανλής στην ομιλία του επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας για μία ακόμη φορά να αναφερθεί ονομαστικά στον πρόεδρό του, κι επανέλαβε το πρόγραμμα της νέας διακυβέρνησης, με έμφαση στον αγροτικό τομέα. «Εκείνοι είναι ο συνεταιρισμός των ολίγων, εμείς η πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία. H Ελλάδα στις 7 Μαρτίου δίνει εντολή για άλλη διακυβέρνηση, με ήθος, σεμνότητα και ταπεινότητα, με αξίες. H Ελλάδα δεν αντέχει άλλο ένα κόμμα που έγινε κράτος, ένα κράτος που έγινε κόμμα», είπε.

Οι προτεραιότητες

Χρησιμοποιώντας αρκετές φορές το πρώτο ενικό πρόσωπο στον πολιτικό του λόγο, ο κ. Καραμανλής «δεσμεύθηκε», όπως είπε, για τις προτεραιότητες της διακυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο: «Εχουμε σχέδιο σύγκρουσης με τη διαφθορά, με την ασυδοσία, με τη διαπλοκή. Κανένας συμβιβασμός. Θα προχωρήσουμε στην επανίδρυση του κράτους, ώστε αυτό να σέβεται τους πολίτες». O πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του εστίασε κυρίως στην ανάπτυξη του αγροτικού προγράμματος του κόμματος, με δεδομένο ότι η Μεσσηνία έχει έντονο αγροτικό στοιχείο, και προκάλεσε τον ενθουσιασμό όταν αναφέρθηκε στην επίλυση του προβλήματος των πανωτοκίων.

Η κριτική του έναντι του ΠΑΣΟΚ ήταν συνεχής: «Εκείνοι ψάχνουν σε θολά νερά, εμείς απαντάμε στα προβλήματα με το πρόγραμμά μας και τις αξίες μας. O κύκλος των πειραματισμών τελειώνει εδώ.», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για μία ακόμη φορά προχώρησε σε άνοιγμα στους ψηφοφόρους των υπολοίπων κομμάτων, καλώντας τους να εμπιστευθούν το κόμμα του και διακηρύσσοντας πως στη νέα διακυβέρνηση οι άξιοι, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν, θα επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Επιπλέον, συνεχίζοντας τη στόχευση σε «ειδικά κοινά», επανέλαβε τις θέσεις του για τις εργαζόμενες μητέρες, τους πολύτεκνους και τη νεολαία. Είναι αυτονόητο πως δεν παρέλειψε να εξαγγείλει και σειρά μέτρων τοπικού ενδιαφέροντος, εντασσόμενα στο γενικότερο πρόγραμμά του για την οικονομία.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε ο κ. Σαμαράς, τον οποίο οι συμπολίτες του επευφημούσαν. Αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα ο κ. Καραμανλής ανταπέδωσε: «Είμαστε όλοι εδώ παρόντες, η Μεσσηνία δίνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη Σαμαρά για την ξεκάθαρη στάση του και το 2000 και σήμερα». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς προέβη σε δήλωση στους δημοσιογράφους: «Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Καλαμάτα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, ήταν συγκλονιστικό». Δήλωσε ακόμη ότι η αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. τον συγκίνησε και ότι από τις 8 Μαρτίου θα αγωνίζεται για τη νέα διακυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι η συγκέντρωση ήταν εξαιρετικά ογκώδης. Κατά την αστυνομία ο κόσμος υπερέβη τους 15.000, κατά τους διοργανωτές, τους 20.000, τα πούλμαν από γύρω περιοχές ήταν περί τα 100. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Καραμανλής δήλωσε στο τέλος ότι «σήμερα η Καλαμάτα μού έδωσε μία από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της ζωής μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή