Δικαιωμένη αισθάνεται η Αριστερά που είχε καταγγείλει τον αποκλεισμό από τον Παπανδρέου

Δικαιωμένη αισθάνεται η Αριστερά που είχε καταγγείλει τον αποκλεισμό από τον Παπανδρέου

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή τους για την τελική επιλογή η τηλεοπτική αναμέτρηση να γίνει μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, εξέφρασαν χθες οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς. Παράλληλα, ωστόσο, δεν απέφυγαν για ακόμα μία φορά να σταθούν επικριτικά απέναντι στην μέχρι σήμερα τακτική του κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με το «ντιμπέιτ», κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «απουσία επίσημης ενημέρωσης», για «αναδίπλωση», και για «τακτική υποχώρηση». Απαντες, δε, εκφράζουν την ελπίδα ότι η τηλεοπτική αυτή αναμέτρηση, θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τις προτεινόμενες από τα κόμματα λύσεις, στα σύγχρονα προβλήματα.

«Εμείς το πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις», σημείωσε η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, και αφού ανέφερε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθε σ’ εμάς αυτή η πρόσκληση», είπε σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς τη δομή και το περιεχόμενο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των κομμάτων: «Εάν υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν τρεις ή τέσσερις συζητήσεις, θα ήμουν υπέρ κάθε μία να είχε ορισμένες θεματικές ενότητες. Ετσι όπως είναι τα πράγματα, πρέπει κρίσιμα ζητήματα να μπορούν οι δημοσιογράφοι να τα ρωτήσουν. Και αυτά είναι η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, οι σχέσεις της Ελλάδας με την E.E., τις ΗΠΑ, το NATO. O καθένας πρέπει να μιλήσει με ειλικρίνεια. Δεν κρίνεται ούτε η ομορφιά του, αυτού που απαντάει, ούτε το ύφος ούτε το ύψος. Κρίνεται αυτό που λέει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι η αιφνιδιαστική αλλαγή της στάσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (ενν. από την αρχική επιλογή για αναμέτρηση μόνο με τον κ. Καραμανλή) «είναι αναδίπλωση υπό την πίεση που άσκησε η δυσφορία της κοινής γνώμης, η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας από πλευράς του ΣΥΝ, και επίσης η αδυναμία του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει την άρνηση της αυτονόητης ισοτιμίας της Αριστεράς». Και ο κ. Κωνσταντόπουλος συνέχισε: «Είναι φανερό ότι με αυτούς τους τακτικισμούς και ο χρόνος ροκανίζεται και οι εντυπώσεις επιχειρείται να διασκεδαστούν: Οταν όλοι βλέπουν μπροστά στα μάτια τους μια αναδίπλωση, είναι προσβολή της κοινής λογικής αυτή η αναδίπλωση να εμφανίζεται ως πρόκληση, πέταγμα του γαντιού, ως νέα πρόταση ή ως ανατροπή. Σεβασμός στην απλή λογική δεν βλάπτει».

Τέλος, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημ. Τσοβόλας υπογράμμισε: «Στη νέα εποχή τής δήθεν συμμετοχικής δημοκρατίας, όλα γίνονται πρόχειρα, ευκαιριακά και μόνο με κομματική ιδιοτέλεια. Ετσι έγινε και με την αιφνιδιαστική αλλαγή της θέσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, για την πραγματοποίηση της τηλεοπτικής συζήτησης με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, την οποία επίμονα αρνιόταν επί ένα μήνα με το αστείο και αντιδημοκρατικό επιχείρημα ότι «είτε σας αρέσει είτε όχι, δύο είναι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί». Και προσθέτει: «Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τακτική υποχώρηση του Γ. Παπανδρέου θα οδηγήσει σε ουσιαστική συζήτηση επί των μεγάλων, αλλά και καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και όχι σε μια τυπική διαδικασία τήρησης προσχημάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή