Αιφνιδιάστηκαν τα στελέχη ΠΑΣΟΚ

Αιφνιδιάστηκαν τα στελέχη ΠΑΣΟΚ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η προχθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενώ οι εκπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλλης είχαν καταλήξει σε πλήρη, σχεδόν, συμφωνία. Υψηλόβαθμα στελέχη ασκούσαν χθες στο παρασκήνιο έντονη κριτική στον κ. Παπανδρέου για τους χειρισμούς του. Οπως ανέφεραν, με τις επιλογές του έδωσε στη Ν.Δ. τη δυνατότητα να υποστηρίζει πως φοβήθηκε τον απ’ ευθείας διάλογο μόνο με τον κ. K. Καραμανλή. Και στα κόμματα της Αριστεράς την ευκαιρία να «πανηγυρίζουν» ότι αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση υπό το βάρος των δικών τους αντιδράσεων.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως εάν ο κ. Παπανδρέου επιθυμούσε όντως να «αιφνιδιάσει» και να εκθέσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα έπρεπε να γνωστοποιήσει την αλλαγή πλεύσης που τελικώς αποφάσισε, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, όταν ο διάλογος μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλλης βρισκόταν σε αρχικό στάδιο, και όχι προχθές στο «παρά ένα» της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αλλά και ορισμένοι κορυφαίοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήριζαν τους προχθεσινούς χειρισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιτυχείς. Τα συγκεκριμένα στελέχη σημείωναν πως ο κ. Παπανδρέου: Πρώτον, επιβεβαίωσε το ηγετικό του προφίλ, καθώς για μιαν ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα κατέδειξε ότι δεν διστάζει να λαμβάνει «ανατρεπτικές» αποφάσεις, αλλά και να «μάχεται μόνος εναντίον όλων», αφού θεωρείται δεδομένο ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στο στόχαστρο όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Δεύτερον, με την πρωτοβουλία του συνέβαλε στην αύξηση της συσπείρωσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που θα προσεγγίσουν το σημερινό ντιμπέιτ ως συνολική επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά του κυβερνώντος κόμματος. Και τρίτον, δύναται να «εκθέσει» τα κόμματα της Αριστεράς στους ψηφοφόρους τους, υποστηρίζοντας ότι διεξάγουν στην πορεία προς τις εκλογές μονομέτωπο αγώνα κατά του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθετο σημείο κριτικής προς τον κ. Γ. Παπανδρέου υπήρξε πάντως χθες και ότι μέχρι αργά το μεσημέρι, οπότε και η εκπρόσωπος Τύπου κ. Αννα Διαμαντοπούλου προέβη σε δηλώσεις επί του θέματος, δεν είχε διαμορφωθεί συγκεκριμένη γραμμή άμυνας, ώστε οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να είναι σε θέση να δίνουν πειστικές απαντήσεις στα «τηλεοπτικά παράθυρα» για τη μεταστροφή του κυβερνώντος κόμματος. Εξ άλλου, και η κ. Διαμαντοπούλου στις δηλώσεις της περιορίστηκε να χαρακτηρίσει «υστερία» την όλη συζήτηση για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών. Το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε θετικό ότι χθες το βράδυ επήλθε συμφωνία και η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί τελικώς σήμερα. Οπως ανέφεραν έμπειροι κομματικοί παράγοντες -που νωρίς το πρωί είχαν εισηγηθεί να επιτευχθεί πάση θυσία συμφωνία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός της ημέρας- σε διαφορετική περίπτωση μέχρι την Κυριακή στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας θα κυριαρχούσε το παρασκήνιο της μεταστροφής του κ. Παπανδρέου. Εξέλιξη που, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν ευνοούσε το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή