Παπαρήγα: Δώστε δύναμη στο KKE

Παπαρήγα: Δώστε δύναμη στο KKE

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O λαός ξέρει τα δικαιώματά του αλλά δεν γνωρίζει τη δύναμή του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, στη μεγάλη προεκλογική της συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θέλησε, αφενός να ερμηνεύσει τα υψηλά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων στις εκλογικές αναμετρήσεις, και αφετέρου να περάσει ξανά και με έμφαση το βασικό πολιτικό μήνυμα του κόμματός της, ότι δηλαδή οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ισχύ της ψήφου τους.

Οι δυσαρεστημένοι

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το εκλογικό σώμα, ιδιαίτερα τα τμήματα εκείνα τα οποία δηλώνουν δυσαρεστημένα από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, «να απεγκλωβιστούν» από τα δύο μεγάλα κόμματα. «Οι εκλογές θα βαθμολογήσουν την ικανότητα του ελληνικού λαού να αποδεσμεύεται από φοβίες μπροστά στην ανάγκη να υπάρχουν βαθιές και ανατρεπτικές αλλαγές στον τόπο μας, αποκλειστικά και μόνο υπέρ του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. Και παράλληλα, κληθείσα να σχολιάσει τα ποσοστά του Κομμουνιστικού Κόμματος, μίλησε για την ύπαρξη της πρώτης έκθεσης που συντάχθηκε τον Μάιο του 2000 προς το αμερικανικό Κογκρέσο: «Για το KKE λέγεται χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς είναι ένα κόμμα που επηρεάζει ευρύτερα τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα με τις θέσεις του εναντίον των ΗΠΑ, και ότι ασκεί μια επιρροή πολλαπλάσια της εκλογικής του δύναμης. Και εμείς δικαιώσαμε αυτές τις εκτιμήσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση εάν έπειτα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στο KKE, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το πρωτεύον είναι να διατηρήσει το Κόμμα τη φυσιογνωμία του: «Πρόσωπα μπορούμε να αλλάξουμε, αδυναμίες έχουμε, γραμμή όμως δεν αλλάζουμε», είπε.

Επιγραμματικά, παρουσιάζοντας τις κεντρικές πολιτικές προτάσεις του Κόμματός της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: Καθολικό 35ωρο με αύξηση αποδοχών. Κατώτατο μισθό στα 1.100 ευρώ και κατώτατη σύνταξη στα 880 ευρώ. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες (55 και 50 αντιστοίχως για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα). Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και φροντίδα υγείας. Μη αναγνώριση της μεταβίβασης δικαιωμάτων άμυνας στις ΗΠΑ, το NATO, την E.E. Επιστροφή των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Απομάκρυνση των ξένων βάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή