ΠΑΣΟΚ: χάρτα άγνοιας από Ν.Δ.

ΠΑΣΟΚ: χάρτα άγνοιας από Ν.Δ.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση κατά της Ν.Δ. με αφορμή τη «Χάρτα Καθημερινότητας», που παρουσίασε ο κ. K. Καραμανλής, εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ διά της εκπροσώπου Τύπου κ. Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «χάρτα άγνοιας», αλλά και για υποκλοπή προγραμμάτων και θέσεων του κυβερνώντος κόμματος από τη Ρηγίλλης. Οπως ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, από τα 25 μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τα 21 αφορούν παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από το ΠΑΣΟΚ και βρίσκονται σε εξέλιξη, δύο κινούνται σε θετική κατεύθυνση και άλλα δύο είναι ανεφάρμοστα.

Θετικά αποτίμησε η Χαριλάου Τρικούπη τις προτάσεις της Ν.Δ. περί θέσπισης κινήτρων για την απόσυρση των παλαιών δικύκλων, καθώς και για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Συγκοινωνιών στην Αθήνα. Αντιθέτως, μη-ρεαλιστικές χαρακτηρίζονται οι αναφορές της «Χάρτας» της Ν.Δ. περί πενταπλασιασμού του πρασίνου στην Αττική, καθώς και τριπλασιασμού του όγκου των ανακυκλωμένων απορριμμάτων.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ προέβη σε συγκεκριμένο σχολιασμό του κάθε ενός από τα 25 μέτρα που περιλαμβάνει η «Χάρτα Καθημερινότητας» της Ν.Δ. Μεταξύ άλλων, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως η πρόταση της Ν.Δ. για «δυνατότητα επιλογής εισιτηρίου 24ωρης διάρκειας με χαμηλή τιμή για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» στερείται πλήρως βάσεως, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει ήδη από το 1999.

Επίσης, τα έργα Μετρό, Τραμ και Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. υλοποιούνται, δημοπραττούνται ή βρίσκονται σε φάση προχωρημένης μελέτης.

Διευκρινίσεις

Παράλληλα, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου κάλεσε τη Ρηγίλλης να διευκρινίσει εάν η πρόταση σύμφωνα με την οποία η ΕΘΕΛ, ο ΗΛΠΑΠ και ο ΗΣΑΠ θα «εκτελούν έργο που θα τους ανατίθεται για συγκεκριμένο χρόνο» συνεπάγεται αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και των θέσεων των εργαζομένων τους.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου αναγνώρισε πως σε ορισμένες από τις πολιτικές που προωθεί το ΠΑΣΟΚ και εμπεριέχονται στη «Χάρτα Σύγκλισης» της Ν.Δ. έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, αλλά εμφανίσθηκε βέβαιη πως όλα τα εξαγγελθέντα έργα θα ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή