ΠΑΣΟΚ: Πρώτα δείγμα γραφής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγματα γραφής από τα μέλη της νέας κυβέρνησης αναμένει το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα στελέχη του αναγνωρίζουν πως κάθε κριτική στην παρούσα φάση είναι πρώιμη. Είναι ενδεικτικό ότι χθες, κατά την αποχώρησή του από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου περιορίστηκε να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στο νέο κυβερνητικό σχήμα που συγκρότησε ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής, ενώ έσπευσε να προσθέσει πως «κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της».

Πάντως, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν πως ο κ. Καραμανλής, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, απέφυγε τελικώς να σχηματίσει μια μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση, ενώ δεν μετέβαλε ούτε τη δομή του υπουργικού συμβουλίου. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να αξιοποιήσει νέα σε ηλικία πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι ορισμένα τουλάχιστον εξ αυτών εξελέγησαν σε ιδιαίτερα υψηλές θέσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες. Οπως ανέφεραν τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης είναι γνωστά στην κοινή γνώμη και ως εκ τούτου, δύσκολα θα υπάρξει «περίοδος χάριτος» για τον κ. Καραμανλή. Τέλος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν πως θα πρέπει να αναμένεται με ενδιαφέρον ότι θα κινηθούν συγκεκριμένοι υπουργοί που θεωρούνται εκπρόσωποι της «λαϊκής Δεξιάς» -όπως την αποκαλούν στη Χαριλάου Τρικούπη- και οι οποίοι αναλαμβάνουν από σήμερα συγκεκριμένα κοινωνικά υπουργεία.

Την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της», αλλά προστίθεται ότι «η συγκρότηση ενός τόσο πολυπληθούς κυβερνητικού σχήματος, στη βάση του γνωστού από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ μοντέλου, αποτελεί μια πρώτη ένδειξη υποχωρητικότητας στις πιέσεις και στις απαιτήσεις των κομματικών στελεχών και διάθεσης διατήρησης ισορροπιών». «Και τα δύο αυτά στοιχεία, εάν τελικώς επιβεβαιωθούν, δεν είναι θετικά», καταλήγει ο ΣΥΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή