Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είχα αντίρρηση σε πολλά

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είχα αντίρρηση σε πολλά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Κύριε Παπανδρέου, πολλοί βουλευτές σας λένε ότι την ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός θα μπορούσατε κάλλιστα να την… υπογράψετε εσείς. Συμφωνείτε;

– Ναι, δεν θα είχα αντίρρηση σε πολλά. Εξάλλου ο κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε πολλά από όσα εγώ είχα και προεκλογικά δηλώσει, αλλά και πολλές φράσεις ή συνθήματά μου.

– Στη συναίνεση και σύνθεση απόψεων που ζήτησε ο πρωθυπουργός, πώς θα ανταποκριθείτε;

– Εγώ πάντοτε ήμουν υπέρ της συναίνεσης και του διαλόγου και το απέδειξα. Αλλά όχι συναίνεση γενικώς και αορίστως, πρέπει να γίνει θεσμοθετημένα και συστηματικά.

Πολιτική αμηχανία. Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην  «Κ» καταδεικνύουν την πολιτική αμηχανία που δημιούργησε στην αξιωματική αντιπολίτευση η ομιλία του πρωθυπουργού, μια αίσθηση διάχυτη αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης. Τα σχόλια των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ενδεικτικά της πολύ δύσκολης θέσης -σε πολιτικό επίπεδο- στην οποία αυτή βρίσκεται. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού σε γενικές γραμμές καλή, με κενά, όπως μας είπε, και αυτό διότι επαναλαμβάνοντας τις προεκλογικές του εξαγγελίες δείχνει μια αξιοπιστία, κάτι σημαντικό για τους πολίτες.

«Φιλόκαρδη ομιλία». «Καλά δομημένος λόγος και προσεκτικός, να δούμε πώς θα γίνουν πράξη», ήταν το σχόλιο της Μαρίας Δαμανάκη, ενώ ο Στέφανος Μάνος σχολίασε πως σε πολλά σημεία ήταν πολύ καλή ομιλία, περίμενα περισσότερα για την Παιδεία και την αγροτική πολιτική».  «Οραματική και δομημένη», τη χαρακτήρισαν τα μετριοπαθή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό τους για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση του κόμματός τους σε αυτόν τον πολιτικό λόγο του πρωθυπουργού, ενώ για «φιλόκαρδη ομιλία» έκανε λόγο ο κ. Α. Λοβέρδος. Ακόμη και στελέχη του ΚΚΕ παρατηρούσαν ότι «ήταν «προσεκτικός και συνεπής με τις προεκλογικές του εξαγγελίες».

Ενδιαφέρον Σημίτη. Οι εκπλήξεις χθες ήταν πολλές. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης αμέσως μετά την ομιλία προσήλθε στα έδρανα των κρατικών λειτουργών και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ρώτησε εάν είχε διανεμηθεί η ομιλία του κ. Καραμανλή. «Μάλιστα κ. πρόεδρε, μήπως τη θέλετε;», απαντήσαμε αμήχανα. «Εάν έχετε την καλοσύνη», σχολίασε ευγενικά. «Κύριε πρόεδρε, πώς σας φάνηκε η ομιλία του πρωθυπουργού;». «Αμέσως να βγάλετε είδηση», απάντησε γελώντας. «Είναι η νέα εποχή σε αντιδιαστολή με την παλαιά εποχή», σχολιάζει με χιούμορ ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Α. Τζέκης. «Αυτά θα τα πούμε με την κ. Παπαρήγα», απαντά επίσης με χιούμορ ο κ.Σημίτης. «Τι είπατε κ. πρόεδρε, άκουσα το όνομά  μου», ρώτησε έκπληκτη η κ. Παπαρήγα. «Τίποτα, είπα ότι θα τα λέμε για την αντιπολίτευση», συνέχισε ο κεφάτος πρώην πρωθυπουργός.

Χαλαρά και άνετα. Σα να μην έφθαναν αυτά,  οι δημοσιογράφοι παρατηρούσαν τον κ. Καραμανλή άνετο να περπατάει μόνος στους διαδρόμους, και τη σύζυγό του Νατάσα χωρίς συνοδεία αστυνομικών να «ανακατεύεται» στο πλήθος στην προσπάθειά της να φθάσει στο γραφείο του συζύγου της. Χαλαρή, συνομιλούσε με τους δημοσιογράφους, ενώ δεν ήταν λίγοι που διερωτώντο «μα, η Νατάσα δεν είναι αυτή;». Για την ιστορία, τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Καραμανλή χειροκρότησαν 32 (!) φορές οι βουλευτές του, κάτι που είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή