Το ΠΑΣΟΚ περιμένει και νέα «βάρη» από την απογραφή

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει και νέα «βάρη» από την απογραφή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή θα εστιάσει το επόμενο διάστημα την κριτική του για την πορεία της οικονομίας και τις συνέπειες της πρόσφατης απογραφής το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα αποφύγει «ακραίες» πολιτικά κινήσεις, όπως η υποβολή αιτήματος για την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως ο κ. Καραμανλής θα περιέλθει σε δυσχερή θέση στο οικονομικό πεδίο το αμέσως επόμενο διάστημα για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή θα υπάρξουν και νέες εκθέσεις της E.E. και διεθνών οργανισμών, που θα αποδεικνύουν πως η πρόσφατη απογραφή είχε αρνητικές συνέπειες για τη χώρα. Και δεύτερον, διότι καταγράφονται σημαντικές υστερήσεις στον τομέα των εσόδων, που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ενδεικτικό της στάσης που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα, είναι ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. N. Αθανασάκης, ερωτηθείς χθες εάν θα ζητηθεί η παραίτηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη με αφορμή την τοποθέτηση του διευθυντή της «Γιούροστατ» κ. B. Αμπέλ για την οικονομική απογραφή, περιορίστηκε να σημειώσει πως «εμείς αυτό που δηλώνουμε σήμερα είναι ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι έκθετος και η κυβέρνηση είναι έκθετη στο θέμα αυτό». Επίσης, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο αναπληρωτής συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας κ. Γ. Φλωρίδης σημείωσε (στον «Φλας») ότι «τη βασική ευθύνη την ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την ώρα που με τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες υιοθέτησε όλη αυτή την πολιτική».

Την ίδια ακριβώς στάση είχε τηρήσει η Χαριλάου Τρικούπη και στην υπόθεση του «Σινούκ» με τον υπουργό Αμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο, όπου σε σύντομο χρόνο μετακινήθηκε στη θέση ότι την πολιτική ευθύνη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς είχε ο ίδιος ο κ. K. Καραμανλής. Οπως ανέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, η «αποδόμηση» της εικόνας του πρωθυπουργού δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο κ. K. Καραμανλής υπερέχει κατά πολύ του κ. Γ. Παπανδρέου σε δημοφιλία. Αλλες πηγές πρόσθεταν πως θα είναι σφάλμα το ΠΑΣΟΚ να ζητεί συνεχώς παραιτήσεις υπουργών, καθώς δι’ αυτού του τρόπου τους ισχυροποιεί στη θέση τους.

– Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τη συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει η επιτροπή να είναι «μικρή και ευέλικτη», ενώ προτίθεται να καλέσει ως μάρτυρες τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αλλά και τον γενικό γραμματέα του ΥΕΘΑ, κ. Ζορμπά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή