Δέσμευση Καραμανλή: υλοποίηση εξαγγελιών

Δέσμευση Καραμανλή: υλοποίηση εξαγγελιών

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας θα εκπληρωθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης θα αναλάβει ο πρωθυπουργός από του βήματος της ΔΕΘ. Ταυτοχρόνως, θα υπενθυμίσει την προ έτους πρόβλεψή του για μία δύσκολη διετία, θα εκφράσει την ικανοποίησή του για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και θα προαναγγείλει «χαλάρωση» της σφικτής εισοδηματικής πολιτικής από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο κ. Καραμανλής προτίθεται να μην αναλωθεί στην απαρίθμηση μέτρων και πρωτοβουλιών που αφορούν μικρές κατηγορίες πολιτών ή ειδικά προβλήματα, αλλά να αναδείξει τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές του κυβερνητικού προγράμματος και τις γενικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας την προσέλκυση  νέων επενδύσεων, την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων δουλειάς και τη γεφύρωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

«Η ανακοίνωση επιμέρους μέτρων είναι ευθύνη των υπουργών και υφυπουργών. Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι να δίνει το όραμα, τις κατευθύνσεις και την προοπτική», σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνοντας ότι η πρωθυπουργική ομιλία δεν θα περιλαμβάνει εξαγγελίες, όπως αυτές για το ΕΚΑΣ, τις αγροτικές συντάξεις, τις φορολογικές μειώσεις, τις οποίες θα ανακοινώσουν οι υπουργοί και υφυπουργοί.

Η τακτική αυτή, την οποία σημειωτέον εγκαινίασε πέρυσι ο κ. Καραμανλής, στοχεύει στην ενδυνάμωση του πολιτικού μηνύματος που θα εκπέμψει ο πρωθυπουργός και στην παγίωση του ηγετικού προφίλ και της εικόνας του ως «μεταρρυθμιστή». Οπως, μάλιστα, έλεγαν στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Καραμανλής δεν έχει κανένα λόγο να «θολώσει» το μήνυμα που είχε εκπέμψει προ έτους από το ίδιο βήμα, προαναγγέλλοντας διετή περίοδο σφικτής εισοδηματικής πολιτικής, με μέτρα και εξαγγελίες που παρεκκλίνουν από τον στόχο και αποσκοπούν αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο Ρουσόπουλος

Ενδεικτικές της τακτικής που ακολουθείται ήταν και οι χθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το ΕΚΑΣ, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ισχύουν στο ακέραιο και ότι η υλοποίησή τους θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τετραετίας.    

Σε άλλη ερώτηση, αν η κυβέρνηση «έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία και να μη διενεργήσει πρόωρες εκλογές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «κάθε κυβέρνηση εκλέγεται για τέσσερα χρόνια. Είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε τέτοιο ερώτημα. Αυτό το ερώτημα μπορεί να επαναληφθεί στις αρχές του 2008», τόνισε. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση συμμερίζεται την εντύπωση περί «επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων πολιτών», ο κ. Θ. Ρουσόπουλος επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί πολύ συστηματικά να ενισχύσει την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και προσπαθούμε διαρκώς» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή